Yazılı Fetva

Tembellik Hastalığı

13864
21.04.2012

Selamünaleyküm hocam 23 yaşındayım ve evliyim çalışıyorum yeni ev aldık borçluyuz çalışmam gerekiyor çok sorum vardı ama Allah razı olsun çoğunu önceki cevaplarınızdan okudum. Benim sorum tembellik. Sabah kalkamıyorum. Kocam erken gidiyor işe kalkamadığım için kahvaltı hazırlayamıyorum ve iş yerimde fazla iş yok doğrusu bişi yapmıyorum. Müşteri ayda yılda bi geliyor vakit geçmiyor yani bi iş yapmadığım halde yorgunum çok uyuduğum halde uykusuzum. Namazlarımı kaçırıyorum, şeytana çok aldanıyorum. Hocam farkındayım tamam bu sefer olacak diyorum 1. gün yapıyorum gerektiği gibi erken kalkıyorum namaz kılıyorum dua ediyorum ama 2. gün yorgun düşüyorum bana bir yol gösterin hocam ve işyerinde vaktimi nasıl değerlendiririm? Tavsiye edeceğiniz bişi, tesbih çekiyorum uykum geliyor hocam ne olur bi yol gösterin.

Selamünaleyküm.
Önce, kendinize bu konuları dertleşebileceğiniz bir bayan arkadaş bulun, haftada bir de olsa onunla dertleşin, size nasihat ederse nasihatine kulak verin. Yalnızlık büyük bir sıkıntıdır ve azaptır. Bu mantıkta olmayanlarla oturup kalkmayın.
Sonra da uykunuzu, başından kontrol edin. Her gün aynı saatte yatın. Bu saat de ondan sonrası olmasın. Yedi saatte da kalkın.
Yatmadan dört saat önce hiçbir şey yemeyin, yatağa aç girin. Akşamları TV seyretmeyin.
İki ay buna uyarsanız uykunuz düzene girer. Uykunuz düzene girerse tembellikten şikâyetiniz azalır.
Kitap okumaya alıştırın kendinizi. Önce basit hikâyeler de olsa yavaş yavaş yükselen bir tempo ile kitap okuyun.
Sesli dersler dinleyin. Meselâ bizim derslerin sesli MP3 ile hazırlanmışları var. www.sosyaldoku.com adresinden onları indirip dinleyebilirsiniz.
İnşaallah açılacaksınız. Sakın kendinizden umut kesmeyin, şeytanı kıs kıs güldürürsünüz. Bir kere sizi mağlup ettiğini de anlarsa bir daha elinden kurtulamazsınız.
Allah kolaylıklar versin.

Nureddin Yıldız