Yazılı Fetva

Adet/Hayız Döneminde Cinsel İlişki Nasıl Olmalıdır?

97725
03.12.2014

Evli bir hanımım. Hayız dönemlerimde eşimin göbek ile diz kapağı arasından sadece örtü aracılığıyla istifade edilebileceğini okudum. Bunun sebebi cinsel ilişki olmasına mani olmak mı? Kanama olmadığı zamanlarda cima olmadan göbek diz kapağı arasından istifade edebilir mi? Hiçbir şekilde örtü olmadan birbirimize dokunamaz mıyız? Hocam bu sorunun sebebini de ihtiva edecek şekilde başka bir şey daha sormak istiyorum. Bize bir hafta ara vermek uzun geliyor. Karar veremiyoruz, birbirimizin gözünü haramdan korumak açısından ve birbirimize olan muhabbetimizi arttırmak açısından halimizden memnunuz. Ama bu denli sık bir münasebet iyi midir yoksa şehvet bizim imtihanımızdır ve biz nefsimizi daha fazla besleyip duruyor muyuz?

Selamünaleyküm.
a- Yasak olan cinsel organların iç içe olacağı şekilde bulunmak yani o düzeyde bir ilişki içinde olmaktır. Aybaşı döneminde kadının cinsel organının kullanılması haramdır. O düzeyde olmayan ilişki de bir sakınca yoktur. Bir çamaşır üzerinden ilişki olsun denmesinin nedeni o esnada bunun organı kullanma tehlikesi oluşturmasındandır. Tehlike yoksa yani eşler kendilerine güveniyorlarsa sıkıntı yoktur.
b- Bilhassa gençlik ve evliliğin ilk dönemlerinde bir hafta sabredemiyor olmak ayıp da değildir, günah da değildir. Tam aksine şeytan, o bir haftayı arada bir soğukluk zemini olarak değerlendirecekse belirttiğiniz şekilde istifade etmek tavsiye bile edilebilir. Erkek/kadın birbirlerinin elbisesi gibidirler. Elbiseyi hiçbir zaman çıkarmayabiliriz.

Nureddin Yıldız