Yazılı Fetva

Ailem ibadetlerini yerine getirmiyor, ne yapmalıyım?

3486
17.08.2015

Ailem eskiden dindar bir aileydi, namaz kılarlardı, annem Kur’an okurdu. Son 4-5 yıldır ne namaz kılıyorlar ne başka bir ibadet yapıyorlar. Defalarca uyardım, her gün, namaza başlayacağız diyorlar ama hiç umursamıyorlar. Evde huzur kalmadı. Babam da emekli, sabahtan akşama kadar oturuyorlar ya temizlik yapılıyor ya da kavga ediyorlar. Bu konuda ne yapabilirim?
Bir de, annem namaza vakit bulamaz ama her gün temizlik yapıyor. Sinirden kafayı yiyorum artık. Her kahvaltıdan sonra, her yemekten sonra evi süpürüyor, yerleri siliyor. Hiç oturmuyor hocam, temizlik hastası. Günah ama sinirden bağırıyorum ben de, artık çileden çıkartıyor, balkonda oturduğumuz yok ama her gün balkonu yıkıyor. Evde üç kişiyiz, evi kirleten yok ama her gün yerleri silip süpürüyor, babamı da beni de çıldırtıyor, süpürge ve yer silme seslerinden bıktık. Ne yapabilirim hocam?

Bacım, kısa vadede sana verebileceğimiz bir tavsiye ne yazık ki yoktur. Sabredecek ve öncelikli olarak kendini o huzursuzluğun içinde eritmemeye gayret edeceksin. Dua edeceksin. Kendini okumakla, ibadetle meşgul edeceksin ve boş vakitli biri olmayacaksın. İbadet ederek, Kur'an okuyarak ruhunu takviye etmeyi de unutma. Böylece onları düzeltemesen bile kendini yıpratmamış olursun.

Nureddin Yıldız