Yazılı Fetva

Babama tahammül edemiyorum ve bu yüzden onunla görüşmüyorum, ne yapmalıyım?

16658
07.05.2011

Babamla uzun bir süredir görüşmüyorum. Aynı zamanda kardeşimin eşiyle de, annemi ve diğer kardeşlerimi de bu sebepten göremiyorum. Annem benim evime geliyor öyle görüşüyorum. Hocam ben bir türlü yapılan haksızlıkları unutamıyorum. Babam her fırsatta beni aşağılıyor, küçük görüyor. Bugüne kadar her seferinde günahından ötürü yine evlatlığımı yapıp elini öptüm ama her seferinde nasılsa önümüzde bayram var yine af dileyeceğimi bilerek daha ağır küfür ve sözlerle ciğerimi yakıyor. Yengem de onun bu tavrından yüz bularak bana hak etmediğim şekilde davranıyor. Herkes, 'babandır, git' diyor. Annem babama ait olmayan sözleri sanki babam söylemiş gibi bana, 'gel, özledi, seni soruyor' diyor ama ben biliyorum ki böyle bir durum yok. Ne yapayım hocam? Sözleri, küfürleri çok ağır. İnanın benim namaz kılmam için bile, 'aman ne olacak onun namazından, gelip geçici heves' diyormuş. Oysa ben her namazımda ona çok dua ediyorum ama affedemiyorum. Ne yapayım hocam?

1- Anne babanızın size karşı tutumu ne olursa olsun sizin onlara EN İYİ EVLAT muamelesi yapmanız gerekiyor.
2- Bu yaptığınız ibadettir. Nasıl ibadetler bizim zevklerimize göre belirlenmiyorsa bu da sizin hoşlanmadığınız şekilde yürüyebilir ama siz ecir kazanacaksınız. Muhakkak kazanacaksınız.
3- Sıkıntınız artarak devam edebilir. bu ecrinizin de artacağını gösterir. Ecrinizin artacağı sürece girmeniz, bir önceki süreçten kazandığınızın işaretidir.
4- Böyle bir süreci yaşamasanız Allah Teala, muhakkak sizi başka bir şeyle imtihan edecekti. Çünkü hayat imtihandır. Asla yılmayın, sabredin kazanın.
Allah işinizi kolay etsin.

Nureddin Yıldız