Yazılı Fetva

Babamla sorunlarımız var, ne yapmalıyız?

9814
23.12.2015

Ben ailenin en büyük kızıyım. Ailemde ciddi sorunlar var. Babamız sürekli annemi kırmakta ve her defasında 'bu evden gidin' gibi söylemlerde bulunmakta. Yediğimizi içtiğimizi sayıp başımızda söyleniyor. Bu duruma artık dayanamıyoruz hocam. İki küçük kardeşim var ve çok etkileniyorlar. Bu durum karşısında nasıl tavır takınmalıyız? Şahsen büyü vb. musibet işlerden de şüpheleniyorum. Aile huzurumuz kalmadı. Böyle bir şey varsa bile ne yapmam lazım?

Kızım, bu büyü gibi bir nedene bağlanmamalıdır. Ortada kaybedilmiş bir insanlık var, sorun budur. Dua edin de Allah Teâlâ kalplerini yumuşatsın.
- Kendinizi evdeki gündemin dışına taşıyacak işler üretin. Sürekli evdeki gündemle kilitli kalmanız, o gündemi olduğundan fazla ağırlaştırmaktadır. Buna dikkat edin.
- Kabiliyetlerinizi keşfetmeye çalışın. Sanat olabilir, meslek olabilir, şiir olabilir, el işi olabilir..
- Dertleşeceğiniz arkadaşlar bulun. Bir iki arkadaş bulun onlarla günde üç dört dakika telefonlaşın, zihninizi dinlendirdiğini göreceksiniz.
- İbadetlerinizi ihmal etmeyin. Kur'an okuyun. Günde beş sayfa Kur'an okusanız yağlarınız erimiş gibi hissedersiniz kendinizi. Namaz çok önemlidir. Belli zikirler yapın.
- Ve çok dua edin. Dua vaktiniz olsun. Mesela yatmadan önce ya da sabah kalktığınızda muhakkak on dakika en azından dua edin.
Evet, bunlar o sıkıntıları gidermez belki ama tıpkı çocukken size yapılan aşılar gibi sizi sıkıntılara karşı bağışıklığı güçlü duruma getirir. Rahat ettiğinizi hissedersiniz. Sabredin kızım, dünya budur, böyledir. Böyledir, aynen böyledir.
Size dua ederim.

Nureddin Yıldız