Mektuplar

Bana Zulmeden Anne-Babamdan Helallik İstedim

5785
09.05.2018

Selâmun aleyküm hocam.
 
Allah ömrünüze bereket versin. Allah sizden razı olsun, bizi de razı olan kullarından eylesin. Size derdimi anlatmak istedim...
 
Öncelikle 4 aylık bir oğlum var. Bir sohbetinizde "çocuklarınıza bol bol dua edin" demiştiniz. "Bir ilim sahibinden de dua isteyin" demiştiniz. Ben de oğlum için sizden dua istiyorum. Onu ehl-i sünnet olarak yetiştirmemiz için sizden dua istiyorum. Ben her sabah namazında sadece ona dua ediyorum. Allah kabul etsin.
 
Biraz uzun olacak hocam, hakkınızı helâl edin. Ben 31 yaşında, evli bir hanımım. Annem babam bizi din konusunda iyi yetiştirmedi maalesef ve hatta kötü muamele ettiler. Babam bize eziyet ederdi, hep evden kovardı. Evlilik baskısı çok vardı. Eş adayının nasıl olduğu fark etmezdi. Bizi günaha teşvik ettiler. Kaç kere evden kovdu; ablama gittim, abilerime gittim. Ama geri gelmek zorunda kaldım hep. Kimseyi suçlamaya hakkım yok. Sonunda dayanamadım, bir yurda yerleştim ve mecburiyetten üniversite okudum. Tabii bu arada dinden hepten kopmuştum, namaz da kılmıyordum. Allah affetsin. Sizden de dua beklerim değerli hocam.
 
Eşimle tanıştım ve evlendik. Eşim iyi bir insan ama kendisinin dini bilgisi hiç yoktu. Benim yine biraz vardı. Kur’an kursuna gitmiştim. Çok şükür bir vesileyle tövbe ettim bütün günahlarım için… 4 aydır namaza başladım, kazalarımı da kılmaya çalışıyorum. Eşim de namaza başladı çok şükür. Sizin derslerinizle daha da öğreniyoruz Allah'ın izniyle. Sabah namazlarını camide kılması için uğraşıyorum, biraz söyleniyor ama gidiyor. Böyle yapmakla iyi yapıyor muyum hocam? İlmihal aldım, onunla bilgilerim daha da pekişecek inşallah. "Anne-baba ya cennetinizdir ya da cehenneminiz" diye bir hadis dinledim sizden, Allah razı olsun. Memlekete gittim, bütün öfkemi ve kızgınlığımız arkamda bırakıp helâllik istedim. Elhamdülillah, onlar da helâl ettiler. Artık ahirette onların hakkı benden sorulmaz değil mi hocam?
 
Başka bir dersinizde "Kıyamet günü anne-baba bile evlatlarının yakasına yapışacak, hak isteyecek!" dediniz. Ben de herkesten helâllik istiyorum. "Helâl olsun" diyorlar. Bu haklardan kurtulmuş oldum mu? Bir de hocam, oğluma hakkımı şimdiden helâl ettim. Ahirette birbirimizi hak için değil sevgimizden aramak için ve orada eşim ve evladımla beraber olmak için dua ediyorum. Doğru yapıyor muyum?
 
Sizden bolca dua istiyorum. Sizi ve ailenizi Allah rızası için seviyoruz. Allah sizden razı olsun.
 
Selâmun aleyküm.

Selâmun aleyküm.
 
Sizi bütün samimiyetimle tebrik ederim. Size dua ederim. Allah sizi, eşinizi ve yavrularınızı kulluğunu becerebilenlerden eylesin. Huzurlu yuvanız, mutlu akıbetiniz olsun. Ne mutlu size, ne mutlu! Ne güzel etmişsiniz. Aman bu güzel davranışlarınızı şeytana kaptırmayın, gelip de sizi, köprüyü geçtikten sonra dereye düşürmesin. Onun tuzağı hiç bitmez. Aman çok dikkat edin.
 
Sizi defalarca tebrik ederim. Bu tavrınızla şeytanı kudurtmuşsunuzdur muhakkak. Oh be, ne güzel olmuş. Elhamdülillah.
 
Yavrunuzu yetiştirme hususunda size dualar ediyorum. Yeğenimi de gözlerinden öpüyorum. Onu Allah korusun, melekleri taşısın. Bu ümmetin salihlerinden olarak yaşasın.
 
Hayatınızın baharı denebilecek bir zamandasınız. Günlerinizi boş geçirmeyin. İbadetlerinizi ciddiye alın. Sabırla donanın. Eşinizi darboğaz ederek usanmasına sebep olmayın. Sizin tatlı diliniz, narin tavırlarınız onun için kurtarıcı olur biiznillah. Anne-babana ise pek güzel davranışta bulunmuşsun. Mahşer yerinde sizi meleklerin karşılayacağı kadar değerli bir tavır olmuş. Onu da sürdürmeye gayret edin. Helâl edin, helâllik alın, güzel olan böylesidir.
 
Sizin gibi adım adım yürüyüp ilerleyen mü'min aileleri görmekten mutlu oluyor ve umut doluyorum. Rabbimiz rızasından ve istikametten bizleri ayırmasın. Allah'a emanet olunuz.
 
Selâmun aleyküm.
Nureddin YILDIZ
fb.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz
instagram.com/nureddinyildiz