Yazılı Fetva

Bir Bayan Olarak Hukuk Okumaya Devam Etmeli miyim?

7788
25.10.2014

Ben Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Bölümün mahiyeti hakkında bilgim yoktu seçerken. Tamamen Hz. Ömer’i çok sevdiğim için ve onun adalet anlayışından etkilendiğim için bu bölümü seçmiştim. Ama şu an düşüncelerim değişti, sonuçta İslam hukukuyla değil İslam olmasın da ne olursa olsun anlayışıyla yapılmış bir hukuk sistemimiz var. Ben elime ateş topunu almaktan korkuyorum, hukuk bir ateş topu, dikenli bir yol. Ancak gel gelelim ki bizim gibi dindar insanlar olmazsa hukukta zalim ve dinsizler mi olsun anlayışıyla muhatap oluyorum sürekli. Ben bu düşünceler içinde bu yıl YÖK'ün yeni kabul ettiği bir sistem dahilinde psikolojik danışmanlık bölümüne başvurdum ve kabul edildim. Ama iş ciddiye binince düşünceler içinde kıvranmaya başladım, sürekli ikilemdeyim. Nasıl bırakırım diye sürekli düşünüyorum. Annem, babam, kardeşlerim hukukta kalmamı istiyor. Onların ısrar etme sebebi; hukukun yüksek, makamlı ve parasal yönden daha cazip olması. Ne yapmalıyım hocam? Kaderimle mi oynuyorum? Allah'ın bana nasip ettiği hukuku bırakmak, başka arayışlara girmek asilik olmuş olur mu? Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem, iki tercih arasında kalırsanız kolay olanını tercih ediniz buyuruyor. Benim ezberim güçlü değil, hukuk da iyi bir ezber istiyor, bu yüzden başarısız da oluyorum. Ne yapmalıyım hocam?

Selamünaleyküm. Ailenizin düşüncesinin bizim gözümüzde hiçbir değeri yoktur. Kız çocuğunu kazanacağı paraya göre yönlendiren ailenin takdiri değersiz takdirdir.
Hukuk tahsilinizin yerinde bir tahsil olmadığını da söyleyebiliriz. Hukuk, ormanda kurtlar ve çakallarla boğuşma ortamının adıdır. Bayanlardan önce erkekler bu alanı doldurmalıdırlar. Sizin diğer tarafa intikalinizi daha akıllıca buluruz.

Nureddin Yıldız