Yazılı Fetva

Bir Davranışı Yapmamak Fiili Uyarı Manasına Gelir mi?

2504
08.10.2014

Meslekçi arkadaşlarımızdan biri yoğun parfüm sürünen edebiyatçı bir arkadaşı Efendimizin kokuyla ilgili hadisini söyleyerek uyarmış. Hocam bazen uyarabiliyoruz fakat bazen sert tepkiden dolayı açıkçası uyaramıyoruz. Kıyafet, makyaj, kaş alma vb. işlemleri yapan arkadaşlar ki hükmü biliyorlar hatta aralarında ilahiyatçılardan da var, yine de uyarmak gerekir mi? Kendi kıyafetimiz, makyaj yapmamamız da fiili uyarıya geçer mi? Rabbim sizden razı olsun. İki tane evladım var, maili okuyunca onlara da dua ederseniz mutlu olurum

Selamünaleyküm. Üstadımız Abdülfettah Ebu Gudde rahmetullahi aleyhi, evimi teşrif ettiği bir günde oğlum dört yaşlarında idi. Kapıdan ayrılırken oğluma dua etmesini istedim. ‘Onu bana doğru kaldır.’dedi. kaldırdım. Sağ elini oğlumun göğsüne koyup, hamdele ve salveleden sonra: ‘Allahım! Bu çocuğu dinine hizmetçi olarak kabul buyur.’ Benim için ziyadesiyle değerli olan bu duayı ben de sizin yavrularınız için tekrar ederim. Allah Teâlâ sizi ve yavrularınızı Şeriat’ını yaşayan ve yaşatmaya gayret eden kullarından kılsın. Siz de bize dua edin lütfen.
Mü'min olarak uyarma görevimiz asla bitmez. Her zaman ve herkese karşı görevliyiz. İkinci bir sorun niteliği almadıkça uyarıya devam edeceğiz. Allah’a emanet olunuz.

Nureddin Yıldız