Yazılı Fetva

Büyüye Karşı Ne Yapmalıyız?

12373
08.12.2010

Babam 6 aydan fazla bir süredir kocası yatalak olan bir kadınla görüşüyordu. Uzun zamandır babamı o kadından vazgeçirmek için uğraştık fakat bir sonuç alamadık. Annem de bugün bir hocaya gitti. Hoca da, arada büyü olduğunu, kadının babama bir şeyler yedirdiğini söylemiş. (Kadın bizim evimizin yakınlarında bir lokantada bulaşıkçılık yapıyordu) Hoca, anneme kadınla babamın arasını soğutacağını ve babamı eski haline yani evine bağlı hale getireceğini söylemiş. Benim iki sorum olacak kıymetli hocam; Dinimizde, yapılan büyüye karşı ne yapmamız öğütleniyor? Sınırlarımız nelerdir? Bir de şunları yapacağım diyen hocanın söylediklerine güvenip onun hazırladığı muska ve diğer şeyleri alıp kullanmalı ve uygulamalı mıyız?

Allah'tan nefislerimizin şerrinden bizi korumasını dileriz. Babanızın durumu esef vericidir. Ancak siz, kesinlikle babanızın hatasından ötürü ona karşı edep dışı tavırlar içinde olmayın. Onun hesabı Rabbi ile arasındadır. Dolaylı yollarla onu ikna etmeye çalışabilirsiniz.
Babanızın yaptığının şu kadar veya bu kadar bir benzeri de büyü muhtevalı çözümlerdir. Nefis ve şeytan ağlarına takılmanın adı büyü olmuştur. Maalesef yoğun bir ilgi de görmektedir. Asla o yolları kullanmanızı tavsiye etmiyorum. İkna etme ve sabırla bekleme yolunu denemelisiniz. Bataklığın birinden çıkmadan diğerine girmenin ne anlamı olacak? Allah'a emanet olun.

Nureddin Yıldız