Yazılı Fetva

Çalışmakta Olan Bayana Mektup

5432
01.01.2012

Selamun Aleyküm Hocam. Ben üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Bu yolu biraz da bile isteye seçtim korkarım. Ben yaklaşık 10 senedir başörtüsü kullanıyorum. Okul bittikten sonra özel kurumlarda çalışmak için çabaladım bir süre işsiz kaldım hatta çalışmamayı bile düşündüm ama aileme daha fazla yük olmamak için çalışmak durumunda kaldım aslında bu konuda hocam beni teşvik ederek eğer sizler elinizi taşın altına koymazsanız bu düzen değişmez böyle gider. Şikayet ediyorsanız gidişattan düzeltmek için birşeyler yapmanız gerekir diye bu yola girmeme vesile oldu. İyi mi oldu kötü mü kesitiremiyorum şuanda. Çünkü üniversite hayatına girdikten sonra çevrem hızla değişti muhatap olduğum insanlar savunduğum davaya ya karşı yada sınırında kendim gibi insanlara rastlayamaz oldum. Kamu çalışanı olduğumuz için sürekli bir başörtüsü açma halindeyiz. Memur gibi sadece çalıştığımız yerde değil konferansda sempozyumda bilmem enstitü, fakülte derken saçımızı görmeyen kalmıyor. Psikolojim o kadar bozulduki artık kendimi tanıyamıyorum. Allah'ın huzuruna çıkamaz oldum kendimi iki yüzlü çaresiz sahtekar birisi gibi hissediyorum. Evimde oturmayı mı seçmeliydim artık karar veremiyorum tabi birde sözleşmeli çalıştığımız için senet durumu var ve artık istifa bile edemiyorum gittikçe çamura batıyormuş gibi hissediyorum. Doğrusu çırpındıkça batıyorum dayanamayıp başörtümü çıkarağım diye korkuyorum ki eğer öyle birşey yaparsam kendimi affetmeyeceğimi biliyorum ama bu mesele yüzünden diğer ibadetlerimi yapamaz oldum. Çok dua ettim hayırlı bir eş için evimde oturabilmeyi ama o da olmadı. Artık dayanamıyorum. Son bir kaç aydır bilinçsiz bir halde yaşıyorum sanki arafa düşmüş gibi bu hayat bana ait değilmiş de uyanacakmışım gibi. Bazen o kadar umutsuzluğa düşüyorum ki acaba Rabbim benden el mi çekti diye düşünmekten delirmek üzereyim. Allah rızası için bana bir çıkar makul bir yol gösterin bir yıldır düşünmekten bir sonuca ulaşamıyorum artık. En sonunda başörtümü çıkarıp ahiretimden vazgeçeceğim..

Selamünaleyküm.
Tıp bıranşı dışında bu fedakârlmığı yapmanız gerekecek bir bıranş yoktur. Birilerini kurtarırken siz helâk oluyorsunuz. Bir de kimi kurtardığınız, hangi düzeni değiştirdiğiniz de sorgulanacak iştir elbette.
Dirayetinizi kaybetmeyin. Evlenememekten şikâyetçisiniz ya, sizin durumunuzdaki bayanlarla evlenmek erkeklerin ürktüğü bir evlilik oldu, bunu da biliyorsunuzdur. Çekilin evinize, kollayın nasibinizi, kazanın Allah'ın cennetini.
Dualar ederiz size.

Nureddin Yıldız