Yazılı Fetva

Cihattakilerin Üzerimizde Hakkı Var Mı?

4010
08.12.2011

Selamunaleykum Hocam. Malum şu sıralar çeşitli ülkelerde kardeşlerimizi katlediyorlar. Bilmiyorum hergün alışıldık bir durum haline geldiğinden midir, bir hissizlik yaşıyorum. Artık internete düşen katliam görüntüleri bile alışıldık hale geldi. Yüreğimde bir kıpırtıya yol açmıyor olmuyor. Ve yanılmıyorsam (malesef ki) genel hal böyle. Hocam bu soruları bir genç olarak soruyorum. Bu nasıl aşılabilir? Bu kardeşlerimizin bizim üzerimizde hakları var mıdır? Bir de bu kardeşlerimiz için "elinden geleni yap" ne anlama geliyor?

Selamünaleyküm.
Elbette ve elbette onlar bizim kardeşlerimizdir. Onların acısını üzerimizde hissetmeye mecburuz. Yapabileceklerimizi yapacağız, yapamadıklarımızdan ötürü de Allah'tan affını dileyeceğiz ama savsaklamayla görüntü verenlerden olmamalıyız.
Bir husus da, o kardeşlerimizin filan zulüm altında ezilmelerine acırken biz burada başka bir zulümle ezildiğimzi unutacak bir gözü kapalılık içinde de olmamalıyız. Hulasası büyük bir imtihan durumundayız, imtihanımızı kazanacağız inşaallah.

Nureddin Yıldız