Yazılı Fetva

Çocuğumuz olmadığı için boşanmak caiz midir?

11073
24.08.2020

Hocam eşim ve ben 1 ay sonra inşallah çocuk tedavimize devam edeceğiz. Maalesef ilki olmadı. Eşimin ne ümidi kaldı ne de motivesi. Ben ise ne olursa olsun iyi düşünmeye ve olumlu bakmaya çalışıyorum. İstersen benden boşanabilirsin, sorun zaten bende diyor bana. Hocam ne yapayım ben? Çocuk olmuyor diye boşanmak caiz mi? İçim daralıyor boşandıktan sonra ki önüme gelecek olan hayat şartlarını düşündükçe. Belki daha iyi olacak ama bunun garantisini bana kimse veremez. Yani boşanmayı gerektirecek ciddi bir sorunumuz da yok elhamdülillah, ahlaksızlık gibi vs.
Çocuk meselesini ben içimde tutuyorum, Rabbime sığınmışım, sabır ediyorum, tevekkül ediyorum gereken tedbirleri de yapıyorum ama tıbbi anlamda. Eşimi bir erkek olarak nasıl motive edebilirim bilmiyorum artık.

Çocuk olmuyor diye boşanmak şart değildir. Eşlerden biri “çocuk olmazsa…” diye bir boşanma durumu oluşturabilir, neticede insanız, tahammül gücümüzün bir sınırı var. Çocuksuzluk eşlerden birinin sağlığını etkileyecek düzeye gelmiş bir sorun oluşturuyorsa boşanmayı istemesini normal görebiliriz. Siz kendinizi değerlendirin. Gerekiyorsa bir psikologla görüşün. Bundan sonrasını çocuksuz olarak kaldırabilecekseniz eşinize bunu bildirin, o da rahat etsin, öylece yaşayın. Çocuk gerekli ve önemli ama her şey değildir. Böyle bir durumu kaldıramayacağınızı anlarsanız o zaman boşanmayı düşünün. Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız