Mektuplar

Çocuk eğitimi ile ilgili Âdem (a.s) hakkında söylediklerinize açıklık getirir misiniz?

3320
14.03.2017

Selamünaleyküm hocam. Yakınlarımdan biri, sizin Hayat Rehberi sohbetlerinizin birinde sarf ettiğiniz şu sözden dolayı çok kınadı "Cennetin kokusu henüz Adem’in ellerinden gitmemişti. Çocuklarını istediği gibi eğitmeyi beceremedi. Dün cennetten gelmişti..." Velhasıl kelam ben gerçekten sizi çok sever ve saygı duyarım. Bu konu hakkında bir açıklamanız olur mu hocam?

Selamünaleyküm.
Nureddin hoca neticede bir insan; yanılır, hata eder, anlamaz, yanlış konuşur.. İnsan değil mi? Bunu böyle kabul etmek gerekir.
Belirttiğiniz sözde, tabiî insan meziyeti olarak ‘becerebilme/becerememe’ kelimesi hakkında ne bildiğiniz önemlidir. Eğer Nureddin hoca, Âdem aleyhisselam hakkında hâşâ onu tenkis ve tahkir edecek bir cümle/kelime kullandı ve onu kastetti ise zaten helak oldu demektir. Bırakın helak olsun gitsin.
Dedektör misali hata araştırmayı ve dedikodu üretmeyi, bir kelime üzerinden bir insan ve bir ömürlük emeği tüketmeyi maharet zanneden biri bu sorgulamayı yapıyorsa, bırakın o da rahat ettiğini zannetsin. Rabbimizin huzuruna varıldığında ne ‘becerdik’ ne ‘beceremedik’ hepsi ortaya çıkmayacak mı?
Boş verin gerisini! Dualarınızı beklerim.
Nureddin YILDIZ
fb.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz
instagram.com/nureddinyildiz

Nureddin Yıldız