Yazılı Fetva Corona

Çok Kur'an okuyun diyorsunuz, nasıl okumalıyız?

7470
30.04.2020

Hocam, Allah sizi sevsin, çok güzel nasihatleriniz oluyor. Bir nasihatiniz dikkatimi çekiyor. Çok Kur'an okuma üzerine nasihat ediyorsunuz. Peki, böyle farklı bir Kur'an okuma yapmam için bana ne nasihat edersiniz? Ne yapayım ki, bela dolu günlerde bana şifa olsun?

Kur'an ile alakalı ne yaparsan o güzeldir. Sana yaptığında ömrünün sonuna kadar rahmet olacak bir iş tavsiye edeyim o zaman:
 
Bakara suresini ezberle. İşin gücün varsa her gün BİR ÂYET ezberleyerek başla. Biraz vaktin varsa günde BEŞ ÂYET ezberle. Altı gün ezber yap. Yedinci gün de o güne kadar ezberlediklerini baştan geldiğin yere kadar bir ayetmiş gibi tekrar et. Böylece en fazla bir sene sonra BAKARA SURESİ HAFIZI olursun. Seneye de biiznillah Âl-i İmran suresini böyle yaparsın. Mezara girdiğinde bir gün, bu iki sureyi başucunda sana şefaat için senden önce orada bekliyor olarak bulursun Allah’ın inayetiyle. Yaşarken hissedeceğin huzur ve kanatlanmışlığı ise zaten göreceksin. Bismillah de ve başla. Sakın usanma ve olmaz zannetme. Önündeki Kur'an’dır ve o seni yaratanın sana indirdiği emanetidir. Bismillah de.

Nureddin Yıldız