Yazılı Fetva

Doğru Yola Sevk Etmek

3322
02.11.2012

Selamünaleyküm hocam. 17 yaşında bir İmam Hatip öğrencisiyim. Okulumuza gelen her genç aynı şuurda olmuyor. Biz de ablalar olarak onlara güzel yolu tanıtmak bu hazzı onlara yaşatmak istiyoruz. Yeni başlayan sınıfları ziyaret eder onları farz ve sünnet namazlara alışkanlık kazandırmaya çalışırız mesela. Bu sene gelenler arasında İmam Hatip okuluna gelmesine rağmen başı kapalı olmayan bir kardeşime rastladım. Ona nasıl yaklaşacağımı kestiremiyorum. Bir şeyler kurmaya çalışırken olanları yıkmaktan korkuyorum. Bana tavsiyelerinizi bekliyorum. Rabbim cennette sizi Cemalullah ile beraber eylesin inşallah. Selametle.

Selamünaleyküm. Sevgili kızım, sana ilk ve en önemli tavsiyem, önce kendini korumandır. Sen de bir genç olarak ne kadar şuurlu olsan da, senin gibi olmayanlardan etkilenebilirsin. Onu kurtarırken kendin kayabilirsin. Buna çok dikkat et.
İkinci olarak da, o anlayıştakilere yapabileceğiniz en büyük yardım, onların sizi izlemesi esnasında onurlu duruşunuzdur. Sözünüzden çok sizin şahsiyetiniz onları etkiler. Konuşarak değil kendinizi ispat ederek, Mümin kimliğinizi yücelterek çekin kendinize. Allah sizi muhafaza buyursun. Siz genç kızlarımız, ümmetimizin umudusunuz.

Nureddin Yıldız