Yazılı Fetva

Erkek, Eşler Arasında Adaleti Sağlayamıyorsa Ondan Boşanmak Caiz Midir?

7399
06.12.2011

iyi günler ben eşimin dini nikalı ikinci hanımıyım birinci hanımı resmi nikahlı hocam eşim eşleri arasında adaletli davranmıyo ilk eşini her konuda bütün imkanlarını kulanırken bende ne gecelemede nede diğer konularda adil olmuyo eşimide seviyorum ama böyle davranmasıdı beni üzüyo sanki beni sahiplenmemiş gibime geliyo bende bu sıkıntılara sabretmek istiyorum asıl mükafat allah katındadir elbet allahım bunları görüp hepimiz ektiğimizi biçeceğiz diyorum bazen ilk hanımı ben istemiyom deyip beni ayırmak istiyo ikinci eş olduğum için bana ayrılmak düşermi cevap yazarsanız çok sevinirim iyi çalışmalar.

Konuştu iseniz iki taraf da ona uymak zorundadır. Eğer bir söz sarf etmedi iseniz yani nikâhta ayrıntı konuşmadı iseniz o takdirde de örfe göre hareket edersiniz. Örf de, iki kadın arasında adil davranmaktır. Eşiniz adil davranmıyorsa ondan adalet istemek hakkınızdır. Yapabileceğiniz şudur:
Nikâh akdinizde kimler şahit idilerse onları veya ailenizden iki olgun kişiyi eşinizle beraber hakem yapın. Durumu anlatın. Fıkıh bilen birine sonuçları arz edin. Neticeye eşiniz razı olmuyorsa ayrılmayı teklif edebilirsiniz.

Nureddin Yıldız