Yazılı Fetva

Eşim müzik çalan mağazalara girmiyor, ne yapmalıyım?

33499
07.04.2020

Hocam, engelli kızımız rahat etsin diye ona güzel ve rahat bir yatak alma niyetine girdim. Ancak eşim üç aylarda olduğumuz için gittiğimiz mağazada müzik olacak diye gelmek istemiyor. Müzik olursa ben çıkarım sen halledersin diyor. Oradaki kişi erkekse ben muhatap olacağım.
 
Veya ramazan ayında kadın görmemek için hastaneye gelmiyor. Ben erkek doktor ve sağlık çalışanlarıyla da muhatap oluyorum ve tek başıma gerçekten çok zorlanıyorum hastanede, ya da eğer serviste yatıyorsak çok bunalıyorum. Bütün bunlara sabrederek onun ramazanda korumalı olduğunu ve bundan sevap beklememi söylüyor ama burası kadınlar hastanesi değil maalesef ben de erkeklerle muhatap oluyorum. Benim ramazanım mübarek değil mi?
 
Benim engelli olan çocuğum rahat etsin diye gidip 15 dakika müziğe maruz kalmam sakıncalı mı gerçekten? Veya ramazanda o, kadın görmesin diye tüm sıkıntıları tek başıma mı göğüslemeliyim?

Kızım, Allah yardımcın olsun. Kesinlikle eşin (senin anlattığın gibi ise) tam bir yanlış içindedir. Hatta eşinin bir psikolog tedavisi gerektirecek sıkıntısı olduğunu bile söyleyebiliriz. Çocuğunun sağlığı için senin onu dinlememen gerekir.
Böyle bir eşle tartışmamaya dikkat et. Niyeti iyi olsa da yöntemi hatalıdır. Bu konuyu onunla tartışma. Sabır ve sebatla düzelmesini bekle. Allah’a emanet olasın.

Nureddin Yıldız