Yazılı Fetva

Eşimin kilo problemi nedeniyle aramız açılıyor

29244
12.08.2011

Selamün Aleyküm sayın hocam!
Yaklaşık 10 yıldır evliyim. Eşimin kilo problemleri var ve bu da beni yatak odamızda cinsel yönden olumsuz etkilemekte ve isteksiz yapmakta. Bu konuyu konuşmaya çalıştığımızda ya tartışıyoruz ya da ağlıyor. Benim isteksizliğimden doğal olarak o da etkileniyor beraber olmamız bazen iki hatta üç haftayı bile bulabiliyor. Zor durumdayım zina etmekten korkuyorum. Bazen maddi durumum iyi olsa ikinciyi alabilir miyim diye bazen düşünüyorum. Bazen de bu geçici hayatta bunun bana bir imtihan olduğunu düşünüyorum. Zina yapmamak için bazen ayrılmayı bile düşünüyorum fakat çocuklarım var onların da bu konudan ciddi etkilenmelerinden ve hayata psikolojik sorunlarla atılan bireyler olmasından dolayı Allah'tan korkuyorum, ne yapmalıyım? Sizlerden görüş ve dua bekliyorum... Allah'a emanet olun...

Selamünaleyküm.
Ağır bir imtihan geçiriyorsunuz.
Öncelikle size tavsiyem, ikinci evliliği düşünmeyin. Böyle bir düşünce birinciyi de kaybettirir ikinciyi de uzaklaştırır.
Eşinizin kilo sorununu çözme seçenekleri üzerinde durmalısınız. Durumunuzu gözünüzde abartarak çözümsüzlüğü hazırlamayın. Uzun bir vade de olsa tedavi üzerinde yoğunlaşın. Yakın akrabalarınızdan eşinizin razı olacağı birini devrede tutun. Çok dua edin.
Allah sabırlar versin.

Nureddin Yıldız