Yazılı Fetva

Evlenme Düşüncesiyle Birlikte Olmak

100268
02.11.2011

Selamun aleykum. Hocam kendimi cok uzun sure sakladım karşı cinsten hep dua etim "Allahım karşıma cıkan kimse karım, helalim olsun sen hayırlısını çıkar rabbim diye" ve 15 ay önce biri ile tanıştım. Dini bilen, namaz kılan, kuran okuyan bir bayan ile ve sevdim kalben eşim olsun dedim. Hemen istemek istedim ailesinden ama ablam var bekar deyip karşı cıktı. Biz bu 15 ay içerisinde gunah olduğunu bile bile zinaya düştük ama ben hep eşim gözü ile baktım. Ailemle tanıştırdım, rızalarını aldım ve kedisine de soyledim ailene soyle gelip isteyelim diye. Ablam var deyip kabul etmedi ve şimdi de benden ayrılmak istiyor. Ciddi bir şekilde yaşanan günahlara rağmen. Bana ben seni sevemedim diyor. Ben halen seviyorum ve yine diyorum gelip seni isteyelim diye yine karşı çıkıyor. Ben ne yapmalıyım şimdi hocam? Çok kötü bir durumdayım vicdanen günahımdan dolayı ve onun da böyle çok basit bir şeymiş gibi davranmasından. Gunahım için tövbe ediyorum ama yine de böyle bitmesini istemiyorum, evlenmek istiyorum. Ona anlatıyorum evlenelim günaha girdik çok büyük günahlardan birini işledik, madem benimle evlenmeyecektin neden bu noktalara geldin, neden gedik diyorum dinlemiyor. Ben tovbe ederim geçer diyor. Ben çok kötüyüm hocam. Ailemin yüzüne bakamıyorum. Onun için yapılan hazırlıklar vardı. İşlediğim günah hepsinden çok etkiliyor. Sizden ricam bana uzunca anlatmanız ne yapmalıyım? Boynuma düşen çok ağır geliyo.

Selamünaleyküm.
Bir kere bu durum size iyi bir ders olsun. Ebediyen unutmayacağınız bu dersi kendinize rehber edinin: Haramların şakası yoktur. Bir haram, din kılıfı ile, helal maskesi ile de yutturulabiliyormuş! Şeytanla oyun risklidir. Bunu asla unutmayın. Ölürken bile unutmayacağınız bir küpe olsun kulağınızda.
İkinci olarak da samimi bir tevbe ile tevbe edin Allah'a, Gökler inse yere bile bir daha öyle bir şeye düşmemeye azimli olun.Sizin anlattığınıza göre yapacağımız bir değerlendirmede size tuzak kurduğu anlaşılan o kadın kılıklıdan kopun. Tam bir kopuşla kopun. bulunduğu semte girmeyin.Hemen evlenmeye koşun. İyi bir evlilik yapın.
Çok istiğfar ve dua edin. Ama çok mu çok olsun!

Nureddin Yıldız