Yazılı Fetva

Evli Bir Bayanın Evli Bir Erkekle Gezmesi Sonrası Helallik

8988
01.01.2014

Selamünaleyküm hocam.Ben daha önce bankalardan krediler çekmiş, helâlı haramı birbirine karıştıran, bayanlı erkekli iç içe samimi olan ortamlarda bulunan, Allah'ı unutturan ortamlarda bulunan biriydim. Allah'ım affetsin, artık o pis hayattan uzak durmaya çalışıyorum. Bankadan çektiğim zamanla şimdiki zaman arasında samimi Nasuh tövbesi ile  düşünce ve itikat yaşantısı olarak bankalara düşman gözüyle bakmaya başladım. Hatta içeride işim olsa oturmuyor ayakta  bekliyorum. Bana telefon açsalar aşağılamak için elimden geleni yapıyorum. Bankalara ait hiçbir ürün kullanmıyorum dostlardan veresiye usulü alışveriş yapıyorum. Bu günlerimi gösteren ve yaşatan Allahıma hamdolsun. Ben şimdi halen o çektiğim kredilerin taksitlerini ödüyorum 2 sene daha ödeyeceğim. Maaştan o pislikleri ayırıyor geri kalan parayı ev geçimim için harcıyorum. Benim aldığım maaş o pisliklerde içinde bulunduğu için hepsi haram mı yoksa onlar düzenli ödendiği için geri kalanı helal mi? Kesinlikle o bankaların geciktirmesi olmadı ve elimden çabucak kapatma gibi bir yol yok.
2. Sorum: İki tarafın isteği doğrultusunda evli bir insan evli bir bayanla cinsel ilişki hariç beraber olması, gezmesi, vakit geçirmesi ve daha sonra gerçeği görüp bu pisliklerden vazgeçtikten sonra karşı taraftan helallik gibi şeyler istemesi veya istememesi kul hakkına girer mi? Allah'a emanet olun.

Selamünaleyküm.Kural şudur: Samimi bir tevbe ve tevbede istikrar geçmişi tamamen siler. Faiz için de, zina için de kural budur. Sakın kimseden helallik istemeye bile yanaşmayın, o da yeni bir uçuruma sürükleyebilir.

Nureddin Yıldız