Yazılı Fetva

Geçmişte Çok Günaha Battım,Düzelmek İstiyorum,Ne Yapmalıyım?

17353
07.12.2013

Merhaba hocam; sorum biraz uzun olacak müsaadenizle. Ben 20 yaşında bir genç kızım, yaklaşık 13-14 yaşlarımdayken daha ilkokul çağımda günahıma giren birisi oldu hiç sevmediğim halde. Beni gezdirmesi hediyeleri vs hoşuma gidiyordu galiba, bilmiyorum; bana göre 10 yaş büyük ve Allah affetsin çirkin birisiydi. Benimle birlikte oluyordu sürekli cinsel manada ve beni alıştırdı, sonra bir şekilde koptuk ve işin ilginç kısmı kızlık zarımda bir kanama gerçekleşmedi. Ondan önce kötü bir ortamda geçen çocukluğumda benden 3-4 yaş büyük komşu kızlarıyla mastürbasyon yapmayı deniyorduk ve kızlık olgusunu bilmiyordum. Deliği içinde, derinde sanıyordum. 12 yaşıma, girdim adet görmeye başlamıştım belki bu mastürbasyonlar sonucu adetliyken kendim bozmuş olabilirim velhasıl kelam bunun üstüne ipin ucunu kaçırdım ve para ile bile sadece bir kişiyle defalarca birlikte oldum. Birini sevdim, bir yıl birlikte oldum devamlı ayrılınca psikolojim bozuldu ve benliğimi kaybettim. Herkesle her şeyi her yerde yaşadım, yazarken bile bunlara inanamıyorum şimdi artık erken gördüğüm hayatta belli bir olgunluğa geldiğime inanıyorum ve bir insanı Allah nasip ederse evlenmek üzere yanımda istiyorum, namaz kılıp tövbe ediyorum yaptığım kötü şeylere. Ama o insan gelenekçi bir aile yapısına sahip ne yapacağım, ona söylersem benimle evlenmez ve onunla evlenmezsem tekrar kopacağımı düşünüyorum. Onunla uzağız, görüşemiyoruz uzun zaman, arada görüşüyoruz. Ne yapacağım hocam, günahlara tekrar girmeye razı değilim. O olmazsa ben kötü olacağım yine biliyorum, güvenmiyorum kendime. Dinimizde benim ne yapmam icap eder? Olumlu ve anlayışlı cevabınıza muhtacım. Saygı ve sevgiler…

Selamünaleyküm. Önce ve önce Rabbinize karşı tevbe görevinizi hatırlayın. Büyük ve samimi bir tevbe ile O'na dönün. Tövbenizi koruyun, istiğfar edin ki, Allah sizin önünüzü açsın, size yardım etsin, kalbinize huzur versin. İkinci olarak da, geçmişiniz karanlık duruyor. Siz anlatmasanız bile, kalabalık geçmişinizden biri eşiniz olacak kişiye bir şeyler anlatabilir. Eşiniz olacak kişiye, ayrıntılara girmeden gençlik heyecanları yaşadığınız şeklinde bir şeyler hissettirin. Ağır tepki verecek gibi olursa koparsınız. Size müsamaha edeceğini anlarsanız yolunuza devam edersiniz.
Buna rağmen sizin hâlâ, eskiye özentinize ise anlam veremedim. Siz evlenseniz de bir bahane bulup geçmişe mi döneceksiniz yani?

Nureddin Yıldız