Yazılı Fetva

Genç Yaşta Ölüm Korkusu

30105
11.11.2011

Esselamu aleykum. Hocam ben 19 yaşında bir genç kızım. Son zamanlarda ölümden ve ebeveynlerimi kaybetmekten çok korkar oldum. Anneannemi geçen hafta kaybettik. Bundan dolayı ölüme bakış açım daha da ürkütücü oldu. Önceden hiç böyle değildim. Arkadaşlarımla ölümden hep bahsederken asla korkuya kapılmazdım. Şimdi ise bakış açım tamamen değişti. Okumayı, ilim öğrenmeyi çok seven biriyim ve sürekli okuyorum hamdolsun. Namazlarıma mümkün mertebe dikkat ediyorum. Fakat ölüm aklıma gelince hiçbir şeyden zevk alamıyor ve hiçbir iş yapmak istemiyorum. Ölümü daima düşünmemiz gerektiğinin şuurundayım hamdolsun. Dediğim gibi, ailemi kaybetmekten korkuyorum. Bu yüzden Rabbimize canımızı aynı anda alması için dua ediyorum. Hocam bu korkumu nasıl yenmeliyim? Rabbim sizden razı olsun. Yüzünüzdeki ve gönlünüzdeki güzelliğinizi daimi kılsın.Teşekkür ediyorum.

Selamünaleyküm.
Esasen herkesin ölümü bu şekilde hatırında tutması gerekiyor. Siz olmayacak bir durumda değilssiniz. Ne var ki kendimizi o kadar dünyaya kaptırdık ki, ölümü hatırlamak bile bizi rahatsız ediyor.
Allah Teâlâ annenize rahmet etsin, size ve yakınlarınıza afiyet versin.
Şu anda sizin vazifeniz, annenize rahmet olacak işlerle meşgul olmaktır. Sizin bir fatihanıza ne kadar muhtaçtır bir bilseniz. Her namazdan sonra ona dua edin, onun için istiğfar edin.
Ölümden de korkmayın; ölüme hazırlıksız yakalanmaktan korkun.
Her şey Allah'ın kaderi ile oluyor. Çatlasak da büzülsek de olacak olan değişmeyecek. Sabırlı olun.
Her gün en az beş sahife Kur'an okuyun. Kısa bir zaman sonra rahatladığınızı göreceksiniz.
Bu ara ölümle ilgili kitap okumayın. Annenizin ölümü ile alakalı muhabbetlere katılmayın.
Umutlu olun, yıkılıp şeytanın kucağına düşmeyin.
Allah yardımcınız olsun. İyi haberlerinizi bekliyeceğiz.

Nureddin Yıldız