Yazılı Fetva

Gençleri İlim Halkasına Çekmek İçin Ne Yapmalıyız?

3410
05.02.2014

Selamünaleyküm. Hocam birkaç sorum olacaktı; Camide eğitim görevlisiyim. Gençlerle ben ilgileniyorum, onlara ders verip haftada bir kez sohbet veriyorum. Bu sefer değişiklik yapalım dediler. Genç kızlar zikir gecesi yapalım dedi. Ben kabul etmedim. Akşam vakti  halka şeklinde oturarak ve de etrafın loş olması için ışıkları söndürüp mumla hafif odayı aydınlatma şeklinde olmasını istediler. Bir yerde görmüşler illa yapalım dediler. Hocam bu şekilde zikir yapıp kabri aklımıza getirip toplu halde olmamız ne derece doğrudur? Almanya’da yaşıyoruz ve gençler uygun olmayan yerlere gitmeye çok meyilliler. Gençleri camiye çekmek hiç de kolay değil. 5-6 yıldır uğraşıyorum ama sayımız pek fazla yükselmedi. Çözüm bu değil ama -kızları camiye çeker diye- “nintendo wii” diye bir oyun almak istiyorlar. Gençlere ait bir bölgemiz var öyle bir şey almamızda sizce sakınca var mıdır? Gençleri camiye ilim halkasına çekmek için ne tavsiye edersiniz bize? 

Aleykümselam. Evet, Avrupa'da yaşayan mü'min kardeşlerimizin bilhassa gençlere din aşısı yapmaları oldukça zordur. Zorluğu kadar da ecrin büyük olacağını bilmek gerekiyor. Bizim sayıya bağlı kalmamız gerekmez. Bir kişi az değildir. On senede bir kişi de kazansanız onu basit görmeyin. Bütün insanlığı kurtarmaya talip olun ama rakamlara bağlanmayın. Sabır ve sebat ile devam edin. Allah Teâlâ sizin gayretinizi ve heyecanınızı görsün yeter.
Oradaki faaliyetlerde kâfirlerin işlerinden esintilenerek yapılacak işlerde bereket olmaz. Orjinali koruyun. Mevsimlik sonuçlar sizi kandırmasın.

Nureddin Yıldız