Yazılı Fetva

Gizli nikâhın ve üç talak hakkını hükmü nedir?

5418
17.09.2020

Hocam biz ailelerimizin haberi olmadan imam nikâhı kıydık ve aynı evde yaşamaya başladık. Evlendikten sonra çok kavga ettik, kavgalardan sonra onu boşamamı istedi. Her boşamadan sonra yeniden barıştık ve birlikte yaşamaya devam ettik. Üçüncü boşamada eğer boşamazsam işimden edeceğini söylediği için boşamak zorunda kaldım. Böylece altı ay içinde üç talağı da vermiş oldum. Biz bu olaylardan sonra yeniden barıştık, düşük yaptı. Şimdi kendisinin yeniden evlenip boşanmadan bizim evlenmemizin mümkün olmadığını söyledim. Birbirimizi çok seviyoruz ama ahiretimizi yakmak istemiyorum hocam. Bunun üzerine kendisi hocalara sormuş,
 
1 - Boşamada şahit olmadığını yani boşanmadığımızı,
 
2 - Kendisinin sonradan hamile kaldığını yine boşanmış olmadığımızı,
 
3 - Kimileri tehdit olduğundan gönül rızam olmadığını,
 
4 - Kimi hocalar da siz zaten aileden habersiz olduğu için hiç evlenmemişsiniz diyormuş.
 
Bizim durumumuz nedir hocam, evli miyiz ya da yeniden evlenebilir miyiz? Eğer yeniden evlenebilirsek resmi nikâh yapacağım hocam, diğer türlü ne yapacağımı bilmiyorum.

Sizin durumunuz psikiyatrik bir durumdur. İnsan bu kadar basite alır mı kendini, anlayamadım doğrusu. Ve hâlâ “birbirinizi sevdiğinizi” söylerken bizi mi çocuk zannediyorsunuz kendinizi mi çocuk yerine koyuyorsunuz? Hayat sizin için bu kadar ucuz mu?

Nureddin Yıldız