Yazılı Fetva

Hasta çocuğu olan anne-babalar nasıl bir yol izlemelidir?

2494
24.08.2020

Sevgili hocam 2,5 yaşındaki oğlumun amansız bir hastalığa yakalandığını öğrendik ve hemen ameliyat ve kemoterapiye başladık. Bu durum bizleri çok üzdü ama biz Allah’ın kaderine iman ettik ve kudreti elinde tutan Rabbimize teslim olduk. Çocuk normal yaşamına devam ediyor ama kanında bu hastalığı taşıyor ve sürprizlere hazır olmamız gerektiğini söylüyor hocalar, biz de Allah’ın sürprizini ümit ediyoruz. Bize ve bizim gibi olanlara tavsiyeleriniz olur mu? Videolarınızda bu durumlar için ders göremedik.

Rabbimden yavrumuza afiyet size sabırlar dilerim. Özellikle de annemize derin sabırlar dilerim. Bizim için:
 
• Ölüm ve
 
• Hayat meçhuldür. Ne yaşamamız bizim garantimizdedir ne de ölümümüz. Ölümü geldi buldu zannetmek de yanlıştır. Yarınlar tıpkı bugünler gibi Allah’ındır. Ona teslim olan rahat eder.
 
Yavrumuzun hastalığı elbette elem vericidir. Dilerim şifası acil olur. Yalnız becerin bu hastalık günlerini kazanca çevirin. Hastanıza hizmet edin kazanın. Sabredin kazanın. Ağlayın ama isyan etmeyin kazanın. İyileşirse de başka bir şey olsa da siz, siz olun. Nasıl olsa sonucu değiştiremeyeceksiniz, bari kendinizi helak etmeyin. Doktorlara itimat edin ama onların can verip can almadıklarını iyi bilin. Becerin, bugünleri kazanç günlerine çevirin. Allah yardımcınız olsun, işinizi kolay etsin. Melekler elinizden tutsun. Yüreğiniz güçlü olsun, sabrınız yüksek olsun. Sizi ve yavruyu Allah’a emanet ederim.

Nureddin Yıldız