Yazılı Fetva

Hasta İçin Neler Yapılmalı?

7669
24.01.2014

Selamünaleyküm hocam. Annem kanser hastası ve ameliyat oldu bir hafta önce. 30 yıldır da mücadele ettiği bir hastalığı var ek olarak. İster istemez sıkıntıları oluyor. Morali bozuluyor. Oysa ameliyat sonrası hemen namazlarına başladı. Zaten namazlarına çok düşkündür. Tevekkül sahibidir. Ama şeytan tabi boş durmuyor. Hocam annem için ne yapabiliriz biz en yakınları olarak? Kur'an şifadır; hangi surelerin okunmasını tavsiye edersiniz?

Selamünaleyküm. Annenize Kur'an üzerinden şifa aramadan önce iki şeye dikkat edin: Birincisi: Siz evlatları olarak yanında ve bağrında durun. Sizinle kendini rahat hissetsin. Sizinle paylaşsın dertlerini.                          
İkincisi: Yakınlarınızdan veya çevrenizden onu ziyaret edenlerin, konuşanların hastalık etrafında edebiyatlar yapmalarına izin vermeyin. Ziyaretlerini kısa tutturun. Mesela hiçbir ziyaretçi onunla oturup çay içmesin, yemek yiyecek vakit bulmasın. Gelenin gidenin anlattığı masallar onu delirtir. Siz de hastalığı tekrar hatırlatacak gündemler açmayın ona, o açınca da becerip değiştirin. Dua etmeyi de unutmayın. Sabredin.

Nureddin Yıldız