Mektuplar

"Hiç mi karşına biri çıkmıyor, evde kaldın, birini bul kendine”

29515
10.06.2015

Selamünaleyküm Nurettin hocam. Öncelikle Allah sizden razı olsun. Hizmetiniz daim olsun ve kabul etsin inşallah. Hocam ben 23 yaşında bekar bir genç kızım. Ailem ve etrafımdakiler sürekli evlilik yaşımın geldiğini soyluyorlar. Ama daha nasibim çıkmadı karşıma. Ben, haram ilişkilere girip evlilik yapmaya hep karşı oldum Elhamdülillah. Ama özellikle annemin “hiç mi karşına biri çıkmıyor, okulun da bitti, okulda da mı birini bulamadın, bak yaşıtların evleniyor, evde kaldın sen” demesi beni çok uzuyor ama hiç belli etmiyorum. Ben, etrafımdaki insanlara potansiyel eş olarak bakmıyorum ki. Açık açık beni haram ilişkiye teşvik ediyor. Oysa ki benim istediğim, Rabbimin rızasına uygun salih bir müminle evlenmek. Ayrıca benim maddiyata değil de maneviyata bakmam da, ailem için problem. Ben, 5 vakit namazını kılan birini istiyorum ama annem “herkes kendine kılıyor, kılmazsa onun günahı” diyor. Benim annem, babam, abilerim namaz kılmıyorlar. Ben 7 yıl önce internetten namazın önemini ve faziletini okuyarak, kendimi sorgulayarak başladım namaza. Ailem, namaz kılmasa da eşimin namaz kılan biri olmasını o kadar çok istiyorum ki.. Hocam. Sonuçta ailemi ben seçmiyorum ama eşim olacak insanı ben seçiyorum. Annemin bu tavrına karşı nasıl davranmalıyım ne düşünmeliyim? Bu durum bazen beni karamsarlığa sokuyor. Sonra kendi kendime ‘ne yapıyorsun sen, Allah ol derse olur’ diyorum. O'nun için zorluk mu var hepsi birer imtihan.

Aleykümselam.
Kızım,
Bir zamanlar Firavun denen zalim vardı. O da karısını en büyük harama zorluyordu. O ise, Allah'ı her şeyin üstünde tuttu. Firavun'un dediğini yapmadı. Öldü, parça parça edildi yine yapmadı. Neticede ise o kadın, bütün mü'minlerin annesi, cennetin en öndesi olarak Rabb’ine gitti. Firavun cehennem kütüğü, o da cennet kuşu oldu. İkisi de ebediyet sahibi oldular. Biri cehennemde ebediyet kazandı, diğeri cennette..
Kızım, gayet esef verici bir hâle zorlanıyorsun. Hem de annen tarafından. Becerebilirsen sen de kazanırsın; ebediyetleri kazanman mümkündür. Sabret ve kazan. Sana kısaca şu tavsiyeleri zikredebilirim:
A- Evlenmeyi sen de ciddiye al, vakti gelince evlenmeye hazırlıklı ol. Çok güzel ve akıllıca döşünmüşsün. Sokağa çıkıp aday arayacak değilsin elbette. Rabbinin sana yazdığı nasibin seni er veya geç bulacaktır. Buna iman et, hiç şüphen olmasın. Ne kendini sal ne de içine kapan. Helal sınırları içinde dengeli bir siyasetin olsun.
B- Annen ve babana her şeye rağmen nazik davran. Asla taviz verme. Onların sözüne aldırma ama nezaketini de bozma. Neticede onlar senin asıllarındır. Bir gün onlar da söylediklerine pişman olacaklardır. Kaba konuşma, hakaret etme. Nezaketle dik dur, dimdik dur.
C- Vaktini dolu dolu geçirmeye bak, boş denebilecek işlerle vakit öldürme. Oku, yaz, araştır ama boş kalma. Büyük ideallerin insanı olmaya bak. İbadetlerini aksatma. Kuran oku. Dua et.
D- Kızım, o kadının adı Âsiye idi. Binlerce sene oldu o bu dünyadan gideli. Şimdi de Rabbin seni Âsiye yapmak istedi ise sakın bu fırsatı kaçırmayasın. Gayret et, sen de Âsiye ol. Binlerce sene yaşa. Cennet kuşu ol, Rabbini bul. Sakın umutsuz kalma. Sakın korkma. Sakın incinme. Sakın ağlama. Ne olacak yüz yıl bekâr kalsan, ne olacak? Allah'ın razı olmadığı bir hayat olduktan sonra evli olsan ne olur bekâr olsan ne olur? Büyük düşün kızım, çok büyük düşün. Sakın kendini yalnız zannetmeyesin, melekler seninledir. Seni onlar da heyecanla izlemektedir. Sakın onları incitmeyesin.
Sana dualar ederim kızım. Rabbim seni korusun ve yüceltsin. Sen de bana dua et.
Selamünaleyküm
Nureddin YILDIZ
* twitter.com/nurettinyildiz
* facebook.com/nureddinyildiz

Nureddin Yıldız