Yazılı Fetva

İki Çocuk Arasındaki Süre Ne Kadar Olmalı?

4532
27.11.2013

Selamünaleyküm hocam. Hocam, ben 7 aylık hamileyim hamdolsun. Buradaki oruç süresinin uzunluğundan dolayı oruç tutamıyorum maalesef, size bir kaç sorum olacak.
1-Kocamla beraber teravihleri kılıyoruz inşallah, Şafii mezhebine bağlıyız, 20 rekât olarak kılıyoruz yalnız bazı günler yorgun ağırlaşmam oluyor. O günler 20 rekât kılmasam da olur mu teravihi yoksa sürekli 20 rekât kılmalı mıyız?
2-Hocam isim konusunda kararsız kaldık eşim SUDE olsun diyor ama ben ismin daha anlamı belli ya da bilindik mü’min annelerimizden olsun istiyorum SUDE isminin anlamı nedir, ne tavsiye edersiniz?
3-Geçen gün bir sohbette Kur’an’da iki çocuk arası süresinin 30 ay olduğunu söyledi. Hocam bunun doğruluğu nedir ya da gerçeği nedir eğer öyle olacaksa nasıl  o süre zarfında nasıl korunmalıyız? Çünkü biz akışına bırakıp Rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olsun istiyoruz. Allah razı olsun hocam

Selamünaleyküm, Hamileliği ağır geçen bir bayanın orucu ertelemesinde sakınca yoktur.Teravihleri yirmi de kılabilirsiniz, yorgun düşünce daha az da kılabilirsiniz.
İki çocuk arasından belirli bir mesafe yoktur. Bu sağlıkla ilgili bir konudur.
İsim konusunda tercih belirtmemiz bu site için uygun düşmüyor. Allah'a emanet olun.

Nureddin Yıldız