Yazılı Fetva

İlahiyat mı Okumalı Yoksa Medrese Eğitimi mi Almalı?

23332
12.11.2013

Selamünaleyküm hocam. Allah çalışmalarınızda kolaylıklar versin. Ben ilahiyat fakültesi 1.sınıf öğrencisiyim. Elimden geldiğince İslam’ı yaşamaya çalışıyorum. Fakat bu yaşayışta büyük sorunlar yaşıyorum:      
1-Okuduğum okulda ciddi manada modernizm etkin, bu nedenle medrese okumak istiyorum fakat ailem rızık endişesiyle izin vermiyor
2-Dünyadaki zulüm beldeleriyle ilgilenmek istiyorum fakat bazen haber takip edeyim derken okumayı aksatıyorum. Ayrıca eylem, miting  vb. şeylerle ilimi nasıl dengeleyeceğim? 3-Yaşım ilerledikçe evliliğe olan isteğim artıyor fakat ailemin tavrı ve doğru adayı bulamama korkusundan dolayı sıkıntıdayım. Bu sorunları nasıl çözeceğim? Hakkınızı helal edin. Allah razı olsun.

Selamünaleyküm. Ailenizi de üzmeyeceğiniz orta yöntemi bulun. İlahiyatı da okuyun, medrese gibi bir âlimin izini de sürün. Arayınca ikisini de bulabilirsin. Takip etmen de mümkündür. Çift dikişle yol alırsın. Dünya olaylarına seyirci kalmak hatadır. Olaylara takılıp kalmak ise daha ağır hatadır. Ortasını bul. Evlenme vaktinizin geldiğini yani evlenmenin size farz olduğunu anladığında bunu ailene bildir. Seni evlendirmelerini iste. Bunun Allah'ın emri olduğunu söyle. Onlar Allah'ın emrine karşı lakayt kalırlarsa sen de kendi başının çaresine bak. YETER Kİ BUNLARI, GENÇLİK HEYECANI İLE GEÇİCİ KARARLAR OLARAK VERMİŞ OLMAYASIN!  Bu da senin ne kadar âkil biri olduğunun belgesi olur.

Nureddin Yıldız