Yazılı Fetva

İmanın Güçlendirmek İsteyen Müslüman

39247
11.11.2011

Essalamünaleyküm. Hocam Allah razı olsun sorularımı yanıtsız bırakmadınız yardımcı oldunuz. Hocam bir sorum daha olacak. İmanımı nasıl kuvvetlendirebilirim ve kitabımız kuranı kerime gönlümü nasıl açabilirim? Çünkü yaşadığım çevrede ne yazık ki iman zayıf ve sapıklık çok. Ayağımın yeniden kaymasını istemiyorum ve Allah'a sımsıkı sarılmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim hocam?

Selamünaleyküm. Önce, bu işi yani ayakta kalma, imanı güçlü tutma işini, mü'min olmanın en büyük gereği olarak görmelisiniz. Ankara'da değil de Mekke'de bile yaşasanız bu imtihan sizi bulacaktı. Sizin özel sorununuz değildir bu. İmtihan olmak budur, peygamberler başta olmak üzere bütün mü'minler bu badireden geçmişlerdir. Bunu böyle bilmenizin size çok yararı olacaktır.
İkinci olarak da aç bir çocuğun elindeki kekin hepsini ağzına sokmaya çalışması gibi bir tutum içine girip, bir haftada İslam'ın bütününü kuşatmaya kalkmayın; boğulursunuz. Adım adım ama geçmişin değerlendirmesini yaparak ilerlemelisiniz. Bu adım adımlığı, mesela tesettürde de uygulayabilirsiniz. Bir günde kapkara kıyafete girmek yerine bir sefirinde etek tipinizi, öbür seferinde baş örtüsünü derken bir yıla yayabilirsiniz tesettür durumunu düzeltmeyi. Diğer durumları da buna kıyas edin.
Ara sıra evinizin dışına taşın. Bir mahreminizle beraber mesela İstanbul'da durumunu iyi gördüğünüz bir aileye açılın. Onların ne yaptıklarını izleyin. Eğer sizden iyi görrüseniz taklit edersiniz, sizden iyi değillerse hâlinize şükredersiniz, onlara tavsiyede bulunursunuz.
Ne olursa olsun sakın umutsuz kalmayın, umut ve heyecan en çok muhtaç olduğunuz iki ihtiyacınızdır.
Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız