Yazılı Fetva

İngiltere'de yaşıyoruz, davette nasıl bir yol izlemeliyiz?

4759
04.04.2020

Hocam, biz eşimin eğitimi dolayısıyla İngiltere’de ikamet ediyoruz. Burada bir camii ve cemaati var. Dinimizde yeri olmayan bizim bidat diye nitelendirdiğimiz uygulamalar mevcut cemaat arasında.
 
Bir araya geldiğimiz zaman Efendimiz aleyhisselatu vesselamın sünnetinin bizim için geçerliliğine vurgu yapmaya çalışıyorum. Kendimce anlatmaya çalışıyorum. Çünkü bir davetçi değilim, herhangi bir davet eğitimi almadım. İnsanlara yanlış bir şey aktarmaktan ya da imani bir problemi olan insana tutup çok detay bir konuyu gündeme getirmekten çok korkuyorum. Ama gerçekten nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilemiyoruz. Bu konuda bize bir yol gösterirseniz çok seviniriz.

Allah yardımcımız olsun. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, belirttiğiniz konularla ilgilenmeye hiç sıra geleceği yok gibidir. Büyük bir iman erimesi var bu zamanda. Ve biz bidatlerden önce iman erimesine karşı mücadele etmeliyiz. Adeta bir kulağınızı ve bir gözünüzü kapatın, öyle girin çıkın kurumlara. Durum çok vahim, zaman çok dardır. Ne yazık ki böyle. Allah’a emanet olunuz.

Nureddin Yıldız