Yazılı Fetva

İsa Aleyhisselamın Akıbeti Nedir?

10210
18.04.2012

Selamünaleyküm hocam bazı hocalarımız hazreti İsa (a.s.)'in vefat ettiğini bunu Kur'an'ı kerimde ayette geçen vefat kelimesinde bize bildirildiğini söylüyorlar şimdiye kadar ölmediğini göğe yükseltildiğini biliyorduk uyku ölümün kardeşidir burada kastedilen uyku mudur ilahiyatlı olan ve daha önce de güvenerek dinlediğimiz bazı hocalardan bunları duyunca şaşırdım kime inanacağımızı şaşırıyoruz bu kişilerin verdiği fetvalardan bazıları doğru diyerek dinlemeye devam mı edelim yoksa bir bardağa bir damla idrar damlasa bu su pis sayılır hükmü gereğince bu kişileri dinlemeyelim mi tefsir kitabı olarak neyi tavsiye edersiniz bir Müslüman’ın Arapça bilmesi şart mıdır ilahiyat fakültelerinde okutulan dersler bize dinimizi çok da öğretmiyor bazı mezhepleri empoze etmeye çalışıldığını duyuyoruz buralarda okumak caiz midir hocam bir soru soracakken baya çok oldu şimdiden Allah razı olsun.

Selamünaleyküm.
İsa aleyhisselam hakkında imanımız onun ölmediği şeklindedir. Yeni görüşler, Ümmet'in eskilerine ait olmayan görüşlerdir. Meşhur olmak için üretilmiş beyanlardır bunlar.
İlahiyatlar, Müslümanları dinlerini öğretmek için kurulmuş kurumlar değildir. Müslümanların dinlerini kontrol etmek için kurulmuş kurumlardan ne bekleyecekseniz onu bekleyin.

Nureddin Yıldız