Mektuplar

Kadının eşinden cinsel birliktelik beklentisi ayıp mıdır?

18838
05.08.2020

Hocam, utanıyorum ama sormak zorundayım. İki yıldır evliyim. Eşim biraz dini duyguları biraz da vurdumduymazlığı sebebiyle yatak ilişkimizi yok kabul ediyor. Dindar bir insan ve ahlaklı biri eşim. Birkaç kere bu amaçla yaklaştım beni ayıpladı. Size sormak istediğim şudur: Benim cinsel ilişki beklentim günah mı, ya da ben aşırı bir beklenti içinde miyim? Bana dinimizin bu konudaki çizgisini belirtirseniz ben ona razı olacağım.

Bacı, önce şunu bilmelisin: Ayıplanacak bir şey yok. Sormak, hakkını merak etmek, derdini anlatmak ayıp olmaz. Günah zaten olmaz. Rahat olunuz.
Eşinizin tutumu konusunda güzel bir tespit yapmışsınız. Size karşı bir hatasından dolayı eşinizin diğer faziletlerini görmezden gelmemişsiniz. Güzel bir karakterdir bu.
Madem eşiniz dindar insandır, ona bu konudaki dini hükmü gösterin. Biiznillah o da sıkıntıyı anlayacak ve sorun kalkacaktır. Dinimizin eşlerin cinsel ihtiyaçları konusunda ne emrettiğini fukaha şöyle tespit etmiştir:
 
a- Cinsel ihtiyaç en fıtrî ihtiyaçlardandır. Evlilik de bunun tek tabii karşılanma yöntemidir. Bu şu anlama geliyor: Erkeğin veya kadının cinsel ihtiyaç göstermesi asla yanlış, hatalı, hastalık belirtisi bir iş değildir. Yemek içmek ve giyinmek kadar fıtrîdir, insanîdir.
 
b- Her insanın yeme içmesi kendi özelliklerine göre değişken olduğu gibi cinsel ihtiyaç özelliğinin de kişiden kişiye değişken olması normaldir. Bazı insanlarda bunun sıfıra yakın bir noktada olması da mümkündür. Bu konuda erkek veya kadın olması bu sonucu değiştirmez. Beşerden biri olmanın gereği böyledir. Hastalık ve kaldırılamaz düzeyde olması durumunda ise tedaviye başvurulur ve gerekiyorsa yasal yollarla da olsa çözüme gidilebilir.
 
c- Fukahamızın kadının cinsel ihtiyacı konusunda periyodik bir takvimde ittifak etmediklerini görüyoruz. Cumhur yani yoğunluk olan görüş şöyledir: Kadının da cinsel ihtiyacı erkek gibi vardır ve erkek bu ihtiyacı, evin ekonomik ihtiyacını giderdiği gibi gidermesi gerekir. Bu giderme takvimini de aralarında her ikisinin kaldırabileceği ve rahatlayacağı bir şekilde olması tavsiye edilmiştir. Erkeğin bu konuda “sıfır ilgi” diyebileceğimiz bir düzeyde kalması, dini bir gerekçeye mesela çok ibadet etmeye, şehvete tenezzül etmemeye dayandırılmış olsa bile bir boşanma nedeni olabilir. Bu durumda erkek, nafaka temin edemediği için nikâhı feshettireceği gibi bir nikâh feshi söz konusu edilebilir.
 
d- Özellikle bilmenizi isterim ki, bu sorun sıradan bir sorun değildir. Gitgide büyüyen ve bir kanser gibi aileyi bitiren konulardandır. Eşinizin maksadını yanlış görmenin ötesinde muhakkak bilgi alması ve gerekiyorsa tedavi görmesi gerektiğini tembihleriz. Bilhassa bu fitne ve fesat zamanında aman dikkat ediniz. Allah yardımcınız olsun.
 
Selamünaleyküm.
Nureddin YILDIZ
fb.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz
instagram.com/nureddinyildiz