Mektuplar

Kadının pantolon giymesinin hükmünü soran Müslüman'a mektup

107433
26.08.2011

Hocam, pardösü altından pantolon giymek caiz midir?

Kadınların göbekle diz kapağı arası, kocaları dışında herkes için bakılması haram bölgedir. Bir kadının bu bölgesi, kendisi gibi bir kadına hatta kız kardeşine bile haramdır. Bu birinci husus.
İkinci husus: Kadının, avret dediğimiz yerlerini çıplak görmek haram olduğu gibi üzerine giyilmiş bir elbisenin ayrıntıları belli edecek şekilde iken görülmesi de haramdır.
Pantolon, bu açıdan kadının kocasından başkasının görülmesi haram olan avretini belli etmektedir. Evet, üzerine ikinci bir kıyafet olarak ferace ve benzeri bir şey alındığında sokakta bu sıkıntı kalkabilir ancak ev ortamında yani üzerinde o ikinci elbise bulunmadığı durumlarda pantolon avreti belli etmektedir. Kadının, yeri geldiğinde çocukları açısından bile bu sakıncalıdır. Hatta kadının kendisi gibi kadınlar açısından bile sakıncalıdır.
Buradan da şu anlaşılmaktadır:
Sadece dışarıda, daha güvenli olacağı için ferace ve benzeri kıyafetin altında giyildiğinde bir sakınca yok gibi dursa da ferace çıktığında sakınca da devreye girmektedir. Bunun için de kadınların pantolon giymeleri şuradan asılarak buradan çekerek bakıldığında öyle veya böyle caizleşebilir. Bu caizlik takva bir kalbi memnun etmez.
Bir başka husus da dikkatimizden kaçmamalıdır ki o da şudur:
Müslüman kadınlar, illa başkalarının beğenisi ile mi yaşamak zorundadırlar. Bu bir komplekstir. Pantolon için zorlama yapılırken bir de baktık pantolon 'kot pantolon' oldu. Hatta, sıcak havalarda bile kadınlarımız 'kot pantolon' kumaşından pardösü yaptırıp giymektedirler. Bunun adı taklit midir, zillet midir bilemiyoruz. Bilhassa kadınlar üzerindeki kültür emperyalizmini de dikkate alarak fetva aramamız gerekiyor. Pantolona şöyle veya böyle bir fetva bulunmuş olsa bile bizim, sırf topraklarımızı işgal eden, imanımızı hedef alan düşmanlardan ithaldir diyerek karşı durmamız gerekmiyor mu? Nerede hamasetimiz, nerede büyük büyük cihat lafları? Nasıl olsa Somali'ye fitreleri gönderince İslam adına yapılacak işleri de yapmış oluyoruz. Siyasilerden biri de İsrail karşıtı bir mesaj verince fetihler de gerçekleşiyor! Eyvah, çok endişeliyiz eyvah!
Nureddin YILDIZ
facebook.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz

Nureddin Yıldız