Mektuplar

Kitabımızdan Sesler

4099
04.04.2020

Hocam, Allah yardımcınız olsun. Ben memurum, devlet bizi evimize adeta kapattı. Eşimle Kur’an okuyup ezberlemeye karar verdik. Bir de bu afetten bize bir Kur’an dersi kalsın diye bazı ayetleri özellikle uzun uzun düşünelim istedim. Bize şöyle Müslüman’ın zor zamanlarında akıl şifresi gibi olacak âyet mealleri yazar mısınız? Teşekkür ederim.

Allah hanenizi mamur etsin. Ne güzel etmişsiniz. Aman dikkat edin de uzun süreli olsun yaptığınız iş. Sürekli olan işte bereket olur. Bu yaptığınız iş, sizin için bir umreden daha kalıcı eğitime dönüşebilir. İhlaslı, reklam yapmadan, tam bir ilim mantıklı olarak yapın, zarardan kâr, afetten hayat çıkarmış olun. Sizi tebrik ederim.

Kur'an’ımızın tamamı ders kitabıdır. Hiçbir âyeti ikinci dereceden değildir. Anlayabilen ve beceren için birinci âyetinden son âyetine kadar her âyeti, her olayı ve her anı bize izah eder anlatır. Tabii böyle bir anlayış için iyi bir ilim gerekir.

Sizin için akılda kalabilecek ve hayatınızı yönlendirecek, afetlerden ve olaylardan öğüt çıkartabilecek ayetlerden bazılarını şu şekilde özetleyebilirim:
 
Liste içeriğinin tamamını okumak için tıklayınız...

Nureddin Yıldız