Yazılı Fetva Corona

Korona ve yeni dünya düzeni hk.

6936
03.04.2020

Hocam, bugün tüm dünyayı büyük bir belirsizliğe sürükleyen Koronavirüs salgını, 2017 yılında BM tarafından yürütülen ID2020 organizasyonunda blokchain tabanlı dijital kimliğin önünü açıyor. Bu da Koronavirüsün biyolojik bir silah olarak dünyaya yayıldığı iddiasını kuvvetlendirir.
ID2020 projesi ile oluşturulan kimlik, gizliliği ve güvenliği korurken aynı zamanda kişilerin her yerde takip edilmesini de sağlayabilecek. Yani insanlar takılan çiplerle kontrol edilecek. Her ne kadar bu bir komplo teorisi olarak görülse de bir eczacılık öğrencisi olarak bunu gerçekleştirebilecek teknolojiye sahip olduğumuzu biliyorum. Üstelik gerek yazılan kitaplar, çekilen diziler, filmler, klipler sayesinde bunun otoriteler tarafından bize normalleştirildiğini görüyoruz.
Böyle bir dünya düzeni oluşturulmaya çalışılıyor bunu fark ediyoruz ama bu sistemin çarklarında dönüyoruz. Çip takmayı reddetsek bile bir şekilde takmayan virüse infekte olup zaten ölecek. Böyle bir sistemin içinde bizim tavrımız nasıl olmalıdır veya şimdiden nasıl önlemler alabiliriz?

Evet, bu tür bilgiler dolaşıyor ama ne kadar güvenli olduğunu bilemiyoruz. Bu sebeple biraz daha bulutların dağıldığı günlerde fikir adamlarımızın tavsiyelerini öğrenerek ne yapabileceğimizi tespit ederiz inşaallah. Allah Teâlâ yardımcımız olsun.

Nureddin Yıldız