Yazılı Fetva

Kur'an Ve Sünnet İnsana Yeter Mi?

5660
21.04.2012

Selamünaleyküm hocam. Sizinde tavsiyelerin ışığında Kuran ve Sünnet bize yeter diyoruz çevremize de telkinde bulunuyoruz. Ama çevremizden tepkiler geliyor. Bu zamanda yaşar halde olup peygamber efendimizin dizinin dibinde ders alan insanlar var onlara nasıl itimat etmessin diyen, Celcelutiye de şuna işaret var diyen, sade Kuran ve sunnet yeter mi avam kalırsın diyen, 20 dakikada otuz bin Lailaheillah diyebiliyor musun da Kuran ve sünnet bize yeter diyorsun diyen, sen atağ kanununu bilir misin diyen... Hocam bu diyenler o kadar çok ki acaba ben mi yanlışım, yanlış mı anlıyorum dinlediklerimi, sizi yanlış mı anlıyorum onlarımı yanlış anlıyorum diyorum. Bazen öyle oluyor ki sanki Çölde ne tarafa gideceğini bilemeyen biri gibi oluyorum. Acaba doğru yolda mıyım yanlış bi şeyler mi yapıyorum diyorum. Kime ne tepki vereceğimide şaşırıyorum ya yanlış yapıyorsam bi şeylerinin korkusu öyle yıpratıyor öyle korkutuyor ki... Okuyorum okuyorum bitiremiyorum da ki kesin ben doğruyum diye biliyim yada onlar doğruymuş deyim. Durum bu hocam. Derde deva ümidiyle... Allah'a emanet olun.

Selamünaleyküm.
Kur'an ve Sünnet hava ve su gibidir bizim için dediğimizde hava ve su dışındaki şeyleri reddetmiyoruz ama hiç birinin hava ve su gibi olmayacağını söylüyoruzdur. İnsana su da gereklidir susam da; susamla suyun gerekliliği aynı mıdır? Buradan yola çıkabilirsiniz.
Kur'an ve Sünnet'in konuşulduğu yerde kimsenin 'bunu da katın' diyebileceği bir şeyi olamaz, asla olamaz. Zikredilen o isimler için su ile susam örneğini düşünebilirsiniz. Size tavsiyemiz, bu tür tartışmalardan uzak duru, delirir de o tartışmaları yine bitiremezsiniz. Kulluğunuza bakın, vaktinizi heba etmeyin.

Nureddin Yıldız