Yazılı Fetva

Namaz Kılan Kadını Gören Namahrem Erkek

40666
17.10.2011

Selamün Aleyküm Hocam. Bir sohbetinizde internete güven konusundan bahsederken verdiğiniz örnekte tamam boykot yapacağız ama nereden öğrendin ürünleri: internetten, ne yazsa inanacak hale gelinmiş boşandığını okusan gidip nikah yapalım diyecek durumda olanlar var diyordunuz. Ben sizden İsrail boykot ürünlerinin listesini güvenebileceğim bir kaynak olarak bana iletmenizi istiyorum. Diğer bir sorum ise: "Bir kadın namaz kılarken yanına (olduğu mekana) namahrem bir erkek girerse (kadını görebiliyorsa) namazına oturarak devam etmek zorundadır. Ayakta normal namaza devam etmemelidir." diye fetva dinledim bir sohbette. Bu durumda yapılması gereken bu mudur, değilse doğrusu nedir?

Selamünaleyküm.İsrail mallarının veya İsrail'e destek olanların mallarının sağlam bir listesi henüz benim elime geçmedi. Bu konuda iyi bir araştırma yapıldığını da duymuş değilim. Muhtemel bilgileri paylaşırız inşaallah. Kadın namaz kılarken, erkeğin yanında olmasının sakıncalı olması söz konusu değildir. Meseleyi şu şekilde anlayabiliriz:
Kadın namaz kılarken, eğilip kalktığında bedeninin ayrıntıları namahrem bir erkek tarafından izlenebilecekse kadının o pozisyondan kurtulması gerekiyor. Bu da erkeğin girmesini engelleme, engelleme mümkün değilse kadın oturarak kılma suretiyle bedeninin ayrıntılarını gizleme yoluna gitmelidir. Allah'a emanet olunuz.

Nureddin Yıldız