Yazılı Fetva

Nişanlılık dönemindeki sorunlar önemsenmeli midir?

6045
11.05.2020

Hocam biz nişanlımın atanmasını beklediğimizden dolayı uzun süre nişanlı kaldık. Şimdi atandı ama malum gündemden dolayı düğün tarihi belli değil. Ailem de nişanlıma en başından beri olumsuz bakıyor, önce işsiz diye şimdi atandı ama yine olumsuzlar ve ailemin etkisinden mi bilemiyorum o da sinirli ben de, sırf birbirimizi sevdiğimiz için alttan alıyoruz, bazen çok kalp kırsak da bir şekilde telafi ediliyor.
Ayrıca atandığı için her vakit araştırma peşinde eskisi kadar vakti yok. Ne yapmalıyım, anlayışla karşılamalı mıyım sizce? Nişanlımla birbirimize hayırlı olup olmadığımızı nasıl bilebilirim? İşe girdi diye çok mutlu olmuştum ama şimdi bir şüphe ve korku var içimde şeytandan mı bu olumsuzluklar bilmiyorum acaba birbirimize doğru muyuz, hayırlısı böyle mi? Dua ediyorum hayırlıysa olsun değilse olmasın diye. Kaderde varsa her türlü olur muyuz bilemiyorum, ne yapabilirim bana yardımcı olun.

Uzun süren nişanlılık dönemleri böyle sorunlar getirebiliyor. Aile büyükleriniz bir araya gelip sürecin nasıl yürütüleceğine dair bir planlama yapsınlar. O esnada bir olumsuzluk olursa zaten her şey ortaya çıkar. Bu kararı tek başınıza vermeyin.

Nureddin Yıldız