Yazılı Fetva

Nurcu dernek ve vakıflara sohbete gitmeli miyim?

13222
01.10.2015

Ben ömrümü Hak yoluna sarf etmek isteyen bir gencim. Tüm derdimin rıza-ı ilâhi olmasını istiyorum ve Allah’a böyle dua ediyorum. Aklıma takılan nokta şu; ben bir derneğe sohbete gidiyorum ve bu dernekte Risale-i Nur’lar okunuyor. Buradaki abiler “nur talebesi”. Ben hiç yanlışlarını görmedim, Allah razı olsun onlardan, onların dertleri de Allah’ın rızasını kazanmak. Ama “nur talebeliği” Allah katında makbul bir durum mudur? Ben Allah’a koşmak istiyorum hocam. Takip ettiğim yol “nur talebeliği” ise bu doğru bir seçim midir? İçimde bocalayıp duruyorum bu durumdan ötürü. Allah’a giden en güzel ve en makbul yol nedir? Benim bu durumda nur talebeliğini bırakıp araya aracı katmadan sahabe efendilerimizi mi takip etmeliyim?

Müslümanlıktan başka hiçbir yol Allah'a götürmez. Hiçbir isim orijinal değildir Müslüman ismi yanında. Bu nedenle senin asıl hedefin İslam'ı yaşamak olmalıdır. O ismin altında yapılan bir çalışmada çalışma yapanların hangi isimle anıldıkları önemli değildir. 'Nurculuk' diye bir şey olamaz. Nur ekolü etrafında imanına hizmet edenler olabilir. Sen de ben de onlarla beraber olmayı ibadet kabul ederiz o zaman. Kimden ve nereden imanına bir takviye bulabiliyorsan ondan istifade et, isimlere takılıp kalma. Yeter ki o katıldığın grup şu özellikleri bulundursun:
a- Allah'a iman her zaman bir numaralı konu olacak onlar için.
b- Bütün mü’minleri kardeş bilecek, mü’minler arasında ayrım yapmayacak. Cennet dağıtmayacak, cehenneme toplamayacak.
c- İslam'ın bir köşesini alıp gerisini ihmal etmeyecek.
d- Dünya kafalı olacaklar. Olayların anlamını çıkarmış olacaklar. Evine veya ofisine kapanmış Müslüman istemeyiz.
e- Başta namaz olmak üzere günlük ibadetleri asla savsaklamayacaklar. Mesela ezanla beraber namaz hareketlenmesi başlayacak onlarda.
f- Duaları, virtleri olan birileri olacaklar.
Bunları bulduğunda sen de hemen onlara katıl. Allah yardımcın olsun.

Nureddin Yıldız