Yazılı Fetva

Örtüm Dikkat Çekiyor

12093
02.11.2011

Merhaba. Hocam ben azeriyim. Kendim ailemle rusyada yasiyorum. Ortulu hanimefendiyim. Disari cikinca kucukten buyuge herkesin dikkati uzerimde oluyor. Kac kere evimizi bile yoklamaya gelibler. Terrorist kibi kaleme veribler. Cok sıkılıyorum bu bakislardan. Ortumu moda ile giyiyorum. Yasadigim sehirde tek ortulu benim. Nasil hareket edeceyimi bilmiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Allaha emanet olun.

Selamünaleyküm.
Hayatımız bir cihattır. Cihat ise zorluk demektir.
a- Asla moralinizi kırmayın, yapamayacağım zannetmeyin. Dünyada tek kadın kalmaya bile hazır olun. Ne kadar zorluk çekerseniz o kadar sevap kazanacaksınız. Kendinizi küçük görmeyin. Siz mü'minsiniz. Mü'min büyüktür. Çünkü o, Allah ile beraberdir.
b- Bir işin tamamını yapamıyorsanız, gücünüz yettiği kadarını yapın. Yavaş yavaş tamamını yapmaya çalışın. Bir seferde hepsini yapamadığınız için yılmayın. On yıl sonra bile olsa inşaallah yapacağım diye kararlı olun.
c- Küçük de olsa kendinize iyi bir çevre oluşturmaya çalışın. Türkiye'den kadın arkadaşlar edinmeye gayret edin. Onlarla yazışarak heyecanınızı yükseltin.
d- Diğer ibadetlerinizi aksatmayın ki Allah Teala sizin samimiyetinizi görsün.
e- Çok dua edin. sabah akşam muhakkak dua etmelisiniz.
Allah'a emanet olun.

Nureddin Yıldız