Yazılı Fetva

Öz Babam Küçükken Bana Taciz Etti Şuan Ona Karşı Nasıl Davranmalıyım?

22393
09.02.2012

Selamünaleyküm Allah'ın bereketi ve merhameti üzerinize olsun inşallah. Hocam benim size sormak istediğim soru anne ve babayla ilgili 33 yaşındayım bir kızım var benim öz babam bana 12 yaşındayken tacizlere başladı çocuk aklımla ben de karşılık vermiş olabilirim bu tacizlerin birinde annemde gözleriyle gördü o zaman biz evi terk etmiştik ama annem daha sonra babamla barıştı ben de mecburen eve geri dönmek zorunda kaldım 17 yaşında ünüversite için evden çıktım ve bir daha dönmedim onların evine onlar hala beraberler benim size sormak istediğim Kuran da sizde bilirsiniz ki anne ve baba hakkı çiğnenemez ben bu durumda ne yapacağım iki arada kaldım bazı büyüklerim bu fiiliyattan dolayı babalık düşmüştür diyorlar. lütfen bu konuda Allah rızası için gidebileceğeim yolu bana gösterin onlar benimle diyolok kurmak istiyorlar hiç bir şey yaşanmamış gibi hala çoçuklarıymışım gibi onlara gelip gitmemi istiyorlar birde benim babam hala içki kullanmakta cevabınız için Allah sizlerden razı olsun Allah'a emanet olun inşallah...

Selamünaleyküm.
Size çok geçmiş olsun.
Babanızla ahirette büyük bir hesaplaşmanız olacak. Gökleri çatlatacak bir cinayet işlemiş babanız. Babanıza ve annenize karşı:
a- Asla kötü bir iş yapmayın. Arkalarında iyi veya kötü konuşmayın.
b- Sizin elinize düşmek gibi bir durumları olursa insanlık gösterin.
c- Ahiretteki alacağınızı unutmayın.
Zaten evli olduğunuz için sizin üzerinizde onların bir tasarruf hakkı yoktur.
(Bu arada iki hususu aydınlatırsanız memnun olurum. Birincisi anneniz babanızın bu eylemini hoş mu gördü? İkincisi de 'tacizle' kastınız nedir, ne düzeydedir? Bu iki soruya vereceğiniz cevap, size verdiğimiz cevabı değiştirebilir. Lütfen yazarsanız memnun olurum.)

Nureddin Yıldız