Yazılı Fetva

Peygamberimizin Geleceğe Yönelik Mucizelerini Nasıl Anlamalıyız ?

4785
12.12.2011

1)Siyerde Rasulullahın bazen karnına taş bağladığı anlar olduğunu, üç gun ustuste evine sıcak yemek girmediği halleri öğreniyoruz fakat bazende öyle örnekler oluyorki bir tencere yemekle çok insanın doyduğu mucizeleri okuyoruz, Biri maunede gönderilen talebelerin akibetini bilmiyor ve gönderiyordu efendimiz diğer yandan hz Ali den sonra saltanatın başlayacağı gibi geleceğe yönelik mucizelerine şahidiz ,hocam bunları nasıl değerlendirmeli ve nasıl sağlıklı anlamalıyız?
2) efendimizin yeni doğan çocuğun ağzına hurma ciğneyerek şiresini ağzına vermesi hadisini zevaid sunnet kapsamında mı anlamalıyız yoksa günümüzde yapılmalı mı?

Selamünaleyküm.
Şu bir hakikattir:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem efendimiz asla gaybı bilmiyordu. Gayba ait ne varsa onu bilmesi mümkün değildi. Sadece Allah Teâlâ'nın bildirdiklerini biliyordu. Anlaşılacağı gibi ona bildirilenler olmuş bildirilmeyeler olmuştur. Hemen bir mucize hemen bir dua şeklinde yaşamamış olduğu ortadadır. Düz yollar kadar rampalarda da yürümüştür.
Çocukla ilgili tutumun da zevaidten görülmesi daha uygundur. Bu nedenle ulema çocuğa aynı şeyi yapmayı müekked Sünnetlerden saymamışlardır.

Nureddin Yıldız