Yazılı Fetva

Resim Öğretmeni Olmak Caiz mi?

14988
26.10.2014

Selamünaleyküm hocam. Resim Öğretmenliğini okuyup bitirdim. Okumaya karar verdiğimde İslami boyutunu düşünmedim. İslami hassasiyeti olmayan birisiydim. Elhamdülillah şu an müslüman olarak yaşamaya çalışıyorum. İki sene kadar Kpss'ye çalıştım, yeterli puanı aldım, henüz atamam yapılmadı. Eğer atanırsam tevhide zarar vermeden nasıl öğretmenliği yürütebilirim? Allah'ın izniyle İslami anlamda faydalı olabileceğimi düşünüyorum fakat hocam bu branş ile mümkün olabilir mi? Öğretmen maaşından daha düşük ücretle çalışıp para kazanabileceğim iş de bulabilirim fakat bugünün şartlarında öğretmen maaşı daha cazip geliyor. Bu konuda kararsızlık yaşıyorum. Tavsiyelerinizi nedir hocam?

Aleykümselam. İcra edeceğiniz meslek Şeriat'ımızın en temel esasları ile ters düşebilecek bir meslektir. Ölçüleriniz ve hassasiyetiniz devam ettiği sürece mesleğinizi icra edebilirsiniz de. Size tavsiyemiz şudur:
Öğretmen olun, bakın ne kadar kendinizi ilkeli bir resim öğretmeni olarak sürdürebileceksiniz. Ona göre de bir karar verirsiniz.

Nureddin Yıldız