Yazılı Fetva

Sperm Sıkıntısı Yaşayan Birinin Evliliği

6385
06.05.2014

28 yaşındayım. Benim testislerimden bir tanesi doğumdan sonra torbasına inmemiş. Doktor muayenesi sırasında bu inmemiş testisin kanalda olduğu tespit edildi. Doktor bu testisin ameliyatla torbasına indirilmesi gerektiğini ve gerekirse bu testisin alınabileceğini söyledi. Daha ameliyat olmadım. Testislerimden bir tanesinin olmamasından kaynaklanan sebeple ereksiyon sorunu yaşıyorum. Sperm sayısıyla ilgili bir test yaptırmadım ama doktor bu sayının düşük olabileceği ihtimalini söyledi. Bununla birlikte testis torbaya indirilse bile hiçbir düzelmenin olmayacağını söyledi. Durumun bu şekilde olmasına rağmen yine de bayanlara karşı istek ve arzularım oluyor. Sağlıklı bir erkek bir bayanla birlikte olmayı(cinsi münasebeti) ne kadar arzular bunu bilmiyorum ama ben fazlasıyla arzuladığımı düşünüyorum. Bu şartlar altında;

1) İslam dinine göre evlenmemde bir sakınca var mı?
-İslam dinine göre evlenmemde bir sakınca YOKSA tek testisimin sonradan indirildiğini veya alındığını evleneceğim bayana evlenmeden önce söylemeli miyim?

-İslam dinine göre evlenmemde bir sakınca VARSA bu cinsel ihtiyaçlarımı nasıl giderebilirim?
-İslam dinine göre evlenmemde bir sakınca YOKSA evlendiğim bayanın cinsel ihtiyaçlarını karşılayamazsam eşim beni boşayabilir mi?

CEVAP:Size geçmiş olsun diyorum. Allah Teâlâ sabrınızı sabit kılsın.Evlenmenizde hiçbir sakınca yoktur. Evlenmeniz gerekir bile. Yalnız bu durumu olduğu gibi evleneceğiniz kişiye anlatmanız gerekir. Kabul ettikten sonra hiçbir itiraz hakkı da kalmaz. Gizler de sonra ortaya çıkar bir durum olursa bu sefer onun sizden boşanma hakkı doğar. Bulamam diye de sakın endişelenmeyin. Merakınız olmasın; Allah Teâlâ size eş olacak birini muhakkak yaratmıştır. Sebat edin ve evlenin.

Nureddin Yıldız