Yazılı Fetva

Tahammülü Olmayan Genç Ne Yapmalı?

3375
09.11.2012

Sevgili hocam; bir süredir içinde bulunduğum fakat kendi başıma çözümleyemediğim bir sıkıntımla ilgili sizden yardım rica edeceğim. Gerek günlük hayatın stresli temposunda, gerekse eş, dost, akraba ve arkadaş çevremizdeki diyaloglarımda nedense bilakis aile içi iletişimlerimde bir süredir kendimi gözlemliyorum, geçmişe göre çoğu şeye tahammülü kalmamış bir genç birey olmuşum. Çalıştığım işten kaynaklımıdır, yapamadığım istek ve düşüncelerimden mi kaynaklıdır, yoksa stresli bir hayatın içinde olmanın bendeki negatifliğinden mi kaynaklıdır bilmiyorum; ama bu hal bende kalıcı olmaya başladı. Eskiden sakin, anlayışlı, sessiz olan ben, şimdi her şeye çabuk parlar olmuşum. Hatta aileme karşı istem dışı asabi çıkışlarımda oluyor. (Buna çok üzülsem de) Bu konuda ne tavsiye edersiniz, neler yapmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim? Kıymetli cevabınızı merak ile bekliyorum. Allah C.C. rahmeti ve bereketi üzerinize olsun inşallah. Selamünaleyküm.

Selamünaleyküm. İlerleyen her yıl, insana bir yaş daha ilave etmektedir. Her yaş da sizin bedeninizin biraz daha yıpranması demektir. İnsan, kendisini yirmi yaşındaki gibi zanneder ve gerekli tedbirleri almazsa sizin karşılaştığınızla karşılaşır. İlerleyen yaşa göre kendinize çeki düzen vermeniz gerekir. Ahiret’e biraz daha yakın bilmelisiniz kendinizi.
1- Yemek düzeninizi yaşınıza göre ayarlayın.
2- Dinlenme (başta uyku olmak üzere) zamanınızı daha iyi kullanın. Uykudan asla taviz vermeyin. Düzenli bir uykunuz olsun.
3- Sizin yaşıtlarınız olanlar oturup kalkmayı yeğleyin.
4- İbadet temponuzu artırın. Cemaatle namaza muhakkak devam edin. Her gün Kur'an okuyun. Belli bir zikir virdiniz olsun.
5- Sılayı rahim yapın.
6-Kendinize bir ders halkası bulun, ona katılın.

Nureddin Yıldız

FETVA ETİKETLERİ


gençlerin durumu