Yazılı Fetva

Tebliğ Amaçlı Küfür Diyarında Yaşamak

4522
03.02.2012

Esselamun aleykum sayin hocam, Amsterdam'da yasayan bir genc olarak burada yasama ve yerlesme hakkinda farkli gorusler duymaktayiz ve okumaktayiz. Bunlardan sadece ikisini zikretmek ve sizin bu konudaki gorusunuzu almak istiyorum:
1. Zamanında farkli nedenlerle olsada, Müslümanlar Allah tarafindan Avrupa'ya gonderilmistir, buda Islamiyetin yayilmasi icin bir sebeptir.
2. Müslümanların Avrupa'da, yani küfür diyarinda yaşamalari kesinlikle yasaktir, caiz degildir, ancak ve ancak İslami teblig amacli kalınabilir. Evet belki İslamiyet 30-40 senedir buralarda yayilmakta ve evet belkide binlerce gayri-Müslümanlar Müslüman olmaktalar ama insanlar kendi evlatlarinin gayri-müslümanlaştiklarini da görmemekteler hocam. Islam nediyor? Müslümanlarin coğunluklu oldugu bir beldeye gitmemiz sart mi? Yoksa burda kalip hayatimizi devam mi surdurmeliyiz? Allah razi olsun hocam. Rabbim sizlere hayirli uzun omurler ihsan etsin. Esselamun aleykum, Hollanda'dan bir genc.

Selamünaleyküm. Bu genelleme yerine herkes kendi durumuna göre hareket etmelidir. Çünkü iki taraftan da bakılında doğru sonuçlar görülebilir. Siz kendi durumunuza bakın; imanınızı koruyabiliyorsanız orada kalın. Mü'min kimliğiniz zedeleniyorsa orada durmanız sizin için sakıncalı olmuştur, daha iyi yer bulabiliyorsanız gideceksiniz.

Nureddin Yıldız