Yazılı Fetva

Üniversite Mezunu Bir Bayan Olarak İslam’a Hizmet Etme

3906
11.06.2017

Selamun aleykum Aziz hocam. Hocam ben bir yıl kadar oldu üniversiteyi bitireli. Şu an evdeyim ve İslam adına bulunduğum yerde yapacak hiç hizmet bulamıyorum. Milli Eğitimde de çalışmak istemiyorum, ortamının bir bayan için uygun olmadığını düşünüyorum. Ailem çalışmamı çok fazla istiyorlar. Yani hocam yaşım 25, ömür kısa, ne dünya ne ahiret adına bir işe yaramadığımı düşünüyorum. Bulunduğum yerde yaşıt sayılacak, bana hayırhahlık yapacak bir dostum da yok (bazen kendimi şanslı hissediyorum harama nazar etmiyorum dışarıya oldukça az çıkıyorum diye). Ama bu yalnızlık yüzünden ailemi üzüyorum. Sonra onları üzdüm diye daha çok üzülüyorum. Bana yol gösterirseniz çok minnettar olurum; şimdiden Allah razı olsun. Selamun aleykum (sürçe-i lisan ettiysem af ola)

Mü'min bir kızın imanını korumuş haliyle geçirdiği bir gün olduğu gibi iştir, kendini basit görme. İmanını koruduğun, ibadetlerini yaptığın, anne babana hizmet ettiğin her gün senin için kazançtır.
Hangi bölümden mezun olduğunu yazmadığın için iş konusunda kesin cevap yazamıyorum sana. Eğer eğitimle ilgili branşlardan birinden mezun oldu isen bir kız lisesinde ücretli öğretmenlik yap. Ailen de mutlu olur sen de rahat edersin. Diğer iş alanlarında isen, ailenin açlık gibi bir derdi bulunmadıkça çalışman da gerekmez. Sen kız çocuğusun, bu ümmetin çiçeğisin. Allah seni çalışman için yaratmadı. Sen mücevhersin.
Kendini boşlukta görmenden ise sen sorumlusun. Neden kitap okumuyorsun? Kur'an ezberlemiyorsun? Yazı kabiliyetini geliştirmiyorsun? Yapacak çok işin varken boş durup şeytanı kendine çekmemelisin. Sana dualar ederim.

Nureddin Yıldız