Yazılı Fetva

Vesvese

27170
24.10.2011

Selamünaleyküm. Değerli hocam bende son zamanlarda su vesvese olduğunu düşündüğüm durumlar oluyor. Özellikle gusül abdesti alırken acaba burnuma su verdiğimde genzime kadar çekmedim diye tekrar tekrar abdeste baştan başlıyorum veya burnuma bir kez su verince pislik görüyorum. Yine olmadı diyerek tekrar sil baştan yapıyorum. Tabi bu sadece bir tanesi. İşte gözümde çapak görüyorum abdest bitince eyvah diyor tekrar gusül alıyorum. Tabi iki gün önce ayağıma ve koluma sürdüğüm kremi tam temizlemedim diye düşünerek eyvah guslüm tam oldu mu diye düşündüğüm bile oluyor. Ayrıca bu durumlar namaz abdestimde de olmakta. Yani abdest alıp çıktıktan sonra sanki abdestimin geçerli olup olmadığı ile ilgili kafamda bir çok kurgularım oluyor. İşte abdest alırken ağzıma su verdiğimde ikinci verişimde ağzımdaki veya burnumdaki ilk verdiğim sudan damlalar akıyor ve bu elimdeki su kirlendi diyerek tekrar suyu boşaltıp öyle veriyorum ikinci veya üçüncü suları. Acaba bu gerçekten bir vesvese mi yoksa abdestlerimi tekrarlamalı mıyım? Eğer vesvese ise ne olur bana bir çıkış yolu. İnternette bir çok cevap var ama ben sizden almak istiyorum. İnanın öyle bir hal aldı ki Allah'ın huzuruna abdestsiz duruyormuş gibi düşünmeye başladım ve bazen hiç bir şey yapmak istemiyorum. Kendimi telkin ediyorum guslüm ve abdestim tam diye ama yine yiyip bitiriyor beni bu durum. Bahsettiğim şeyler işte kremler, burnumdaki kuru olmayan su verdikten sonra gelen pislikler, gözümdeki çapak vb. gusül ve namaz abdestine mani midir? Ayrıca duşta gusül olur mu? Yardımlarınız için Allah razı olsun. Allah'a emanet olun.

Selamünaleyküm.
Önce bir doktora görünün, ondan rapor alın. Doktor bölümü bitince şöyle yapın:
Size abdest olarak öğretilen şeyin dışında hiçbir şey yapmamaya karar verin. Abdestsiz namaz kılın, kolunuz kuru kalsın, ayağınız yıkanmamış olsun ama tekrar yıkamayın. Size tekrar yasak!
Sadece abdestte değil şeytan bütün ibadetlerinizde sizi çökertecek dikkat edin. Tekrar yıkamak yok; cünüp gezin ama tekrar yıkamayın!

Nureddin Yıldız