Yazılı Fetva

Yardım yapılan çocukların fotoğraflarını paylaşmak doğru mudur?

3213
30.10.2020

Hocam ben bir yardım grubuna dâhil oldum. İhtiyaç sahibi aileleri tespit edip ziyaret ediyoruz, evdeki eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Kendi çevremizden gelen para yardımı ile çocukları da giydiriyoruz. Şu an dünyanın her yerine gönderme imkânımız oluyor ve sosyal medya hesabımızda teşvik amaçlı çocukların fotoğraflarını çekiyoruz. Yardım yaparken çekilen fotoğrafları paylaştığımız için eleştirenler ve gösteriş yapıyorsunuz diyenler oluyor. Sizin öneriniz benim için çok önemli, sizce bunu yapmalı mıyız yoksa yanlış mı yapıyoruz?

Başka bir noktayı öncelikle size hatırlatmam gerekiyor. Bayan veya erkek bu tür faaliyetleri yapanların ayak kayması, yanlış yapması diğer insanlara göre daha yüksek bir ihtimaldir. Aman dikkat edin, şeytan sizi maddi/manevi yardıma muhtaç duruma getirmesin.
Çocukların ve kadınların bu tür faaliyetlerde resimlerinin alınması faaliyetin hızlanması bakımından güzel sonuçlar veriyor ama bilhassa çocukların geleceği bir daha düzelmeyecek şekilde damgalanıyor olabilmektedir. Benim kanaatim bu tür reklamlarda çok yaşlı olanların yani geleceğinde iz bırakma ihtimali olmayanların resimleri alınsın, diğerleri alınmasın. Onur kaybı açlıktan da ağır olabilir.

Nureddin Yıldız